Szégyellje magát, mondjon le – ezzel várták a belügyminisztert a kolozsvári reptéren

2023. január 13. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kolozsvári lakos „Mondjon le, Szilágy megye szégyene!” feliratú táblával várta a csütörtök késő este kolozsvári reptérre érkező Lucian Bode belügyminisztert, akinek doktori disszertációjával kapcsolatban a Babeș-Bolyai Tudományegyetem etikai bizottsága szerdán kijelentette: beigazolódott a plágiumvádak többsége.

A Facebookra kitett videón az látszik, amint Bode kísérőivel elhagyja a terminált és azonnal a kijárat felé veszi az irányt. Ekkor a kolozsvári férfi nyugodt hangnemben mondja neki, hogy mondjon le, és szégyellje magát, amiért bizonyítottan plagizált. „Ez egyáltalán nem segít nekünk abban, hogy bekerüljünk a schengeni övezetbe” – mondja neki a férfi. Bode nem válaszolt, mosolygott neki, majd elhagyta az épületet.

Lucian Bode a Szilágy megyei Alsóvalkón született, a liberális politikust 2020. decemberében helyezték a belügyminisztérium élére.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!