A lánya eltűnését jelentette egy nő, nyomkövető karperecet kapott és eljárás indult ellene

2023. január 13. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök reggel jelentette be a 112-es sürgősségi hívószámon egy Vrancea megyei nő, hogy a 14 éves lánya eltűnt otthonról. Mint mondta, a gyerek – állása szerint – egy barátjához indult, de sem ott, sem a többi osztálytársánál nem találták. Ekkor a rendőrök, a csendőrök, a tűzoltók, a hegyimentők és helyiek nekiláttak átfésülni Paltin községet és a környékét, írja az Europafm.

Többórás keresés után találták meg a lányt egy közeli erdőben. Jól volt, és úgy tűnt, hogy nem esett baja, a helyszínre kivezényelt mentősök ennek ellenére – a szabályoknak megfelelően – megvizsgálták, és friss, valamint régi sérülések nyomait fedezték fel a testén. A kamasz bevallotta, hogy a gyakori otthoni verések elől menekült el, a szülei ugyanis rendszeresen bántalmazták.

A rendőrség bűnügyi eljárást indított a szülei ellen családon belüli erőszak gyanújával, és elektromos nyomkövető karpereceket is kaptak. A gyermekvédelmi hatóságot is értesítették ez esetről, hogy a kamasz megkaphatja a szükséges támogatást annak érdekében, hogy túljusson az őt ért traumákon.