A közösségi médiában gúnyolódott két kolozsvári gyerek a tanárával, a szüleik most 30 ezer lej kártérítést kell fizessenek

2023. január 12. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Pert nyert egy kolozsvári tanárnő két volt diákjának szüleivel szemben, akiket azért panaszolt be, mert nem akadályozták meg a gyerekeiket abban, hogy a közösségi oldalakon gúnyolják. Összesen 30 ezer lej kártérítést kell fizessenek, valamint bocsánatot is kell kérniük, és saját költségükön kell közzé tenniük a bírósági ítéletet egy újságban, írja a Clujust alapján a Hotnews.

A tanárnő által panaszolt esetek 2018-19-ben történtek, amikor osztályfőnöke volt a két szóban forgó – akkor hetedik osztályos – diáknak a Ion Agârbiceanu iskolában. A gyerekek közül az egyik a photoshop segítségével majomként árbázolta őt. A montázst publikálta az osztály Whatsapp-csoportjában, sőt később a csoport profilképének is beállította. Készített később egy másik, a tanárára nézve szintén sértő ábrázolást, amit szintén kitett a Whatsapp-csoportba és profilképnek is. A másik gyerek elkérte az összeollózott képeket az osztálytársától, majd csinált egy Facebook-profilt az osztályfőnök nevével, ahol borítóképnek és profiképnek használta az említett montázsokat.

A döntést hozó bíró indoklásában kifogásolta a szülők hozzáállását, akik szerint mindössze „gyerekes csínytevésekről” van szó. Azt is megjegyezte, hogy az eljárás során a szülők valótlanságokat állítottak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!