A közösségi médiában gúnyolódott két kolozsvári gyerek a tanárával, a szüleik most 30 ezer lej kártérítést kell fizessenek

2023. január 12. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Pert nyert egy kolozsvári tanárnő két volt diákjának szüleivel szemben, akiket azért panaszolt be, mert nem akadályozták meg a gyerekeiket abban, hogy a közösségi oldalakon gúnyolják. Összesen 30 ezer lej kártérítést kell fizessenek, valamint bocsánatot is kell kérniük, és saját költségükön kell közzé tenniük a bírósági ítéletet egy újságban, írja a Clujust alapján a Hotnews.

A tanárnő által panaszolt esetek 2018-19-ben történtek, amikor osztályfőnöke volt a két szóban forgó – akkor hetedik osztályos – diáknak a Ion Agârbiceanu iskolában. A gyerekek közül az egyik a photoshop segítségével majomként árbázolta őt. A montázst publikálta az osztály Whatsapp-csoportjában, sőt később a csoport profilképének is beállította. Készített később egy másik, a tanárára nézve szintén sértő ábrázolást, amit szintén kitett a Whatsapp-csoportba és profilképnek is. A másik gyerek elkérte az összeollózott képeket az osztálytársától, majd csinált egy Facebook-profilt az osztályfőnök nevével, ahol borítóképnek és profiképnek használta az említett montázsokat.

A döntést hozó bíró indoklásában kifogásolta a szülők hozzáállását, akik szerint mindössze „gyerekes csínytevésekről” van szó. Azt is megjegyezte, hogy az eljárás során a szülők valótlanságokat állítottak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!