Négynapi keresés után a búvárok megtalálták a Kolibica-tóba esett fiatal holttestét

2023. január 10. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden, a keresések negyedik napján találták meg a búvárok annak a 22 éves Maros megyei fiatalembernek a holttestét, aki szombaton tűnt el a Beszterce-Naszód megyei Kolibica-tóban, miután két társával együtt felborult a tavon egy vízibiciklivel.

A Beszterce-Naszód Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint a búvárok kedden emelték ki és vitték ki a partra a holttestet. A Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelmi csapatok négy napon át, még az éjszakai órákban is folytatták a keresést a tó partján és a víz mélyén. Az elmúlt napokban Kolozs, Szilágy és Maros megyei erők is segítették munkájukat.

A vízbe borult vízibiciklin három kerelőszentpáli fiatal férfi ült, a legfiatalabb 18, a legidősebb 22 éves. Kettőjüknek sikerült kiúsznia a partra. A helyszínen készült videofelvétel tanúsága szerint nem volt rajtuk mentőmellény.

Crina Sîrb, a Beszterce-Naszód megyei rendőrség szóvivője az Agerpresnek vasárnap elmondta, a három kerelőszentpáli fiatal egy kolibicai panzióban volt megszállva, és az eddigi információk szerint úgy tűnik, hogy a tó partján talált vízibiciklivel merészkedtek a tó vizére szombat délután.

A rendőrség nyomoz a baleset pontos körülményeinek feltárása érdekében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!