Meghalt egy 21 éves férfi, akire autós üldözés során lőttek rá a rendőrök

2023. január 10. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a kórházban egy 21 éves fiatalember, akit szombat este autós üldözés közben rendőrök lőttek le, miután az autó, amelyben utazott, többszörös felszólításra sem állt meg. A hírt Dan Teodorovici, a Suceava megyei sürgősségi kórház szóvivője közölte kedden, írja az Agerpres. „Sajnos az orvosok erőfeszítései ellenére a meglőtt páciens meghalt” – mondta Teodorovici.

A Suceava megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a vamai községi rendőrség járőröző rendőrei szombat este 22:40 körül próbálták szabályosan megállítani a külföldi rendszámú, jobbkormányos terepjáró autót közúti ellenőrzés végett. Az autó azonban nem állt meg, sőt, gyorsított, így a rendőrök üldözőbe vették, hangosbeszélőn többször megállásra szólítva fel a sofőrt.

A terepjáró elhagyta a lakott települést és egy nehezen járható erdei útra tért, ahol a rendőrök egy idő után nem tudták követni. A rendőrség beszámolója szerint hangosbeszélőn többször figyelmeztették a sofőrt, hogy amennyiben nem áll meg, tűzfegyvert fognak használni, eredménytelenül. Ezek után kétszer a levegőbe, majd a menekülő autóra lőttek. Ezt követően a rossz terepviszonyok miatt kénytelenek voltak felhagyni az üldözéssel.

Néhány perccel később anonim telefonáló kért segítséget az 112-es számon egy fiatalember számára, akinek hátán lőtt seb volt. A rendőrök és mentősök nehezen jutottak el a távoli erdőrészre, ahol az autó volt három 21 éves fiatallal. Egyiküknek valóban lőtt sebe volt a háttájékon. A sérült fiatalember eszméleténél volt és együttműködött az orvosokkal, a rendőrökkel viszont nem.

A rendőrségi beszámoló szerint mindhárom fiatal ittas állapotban volt, és egyikük sem volt hajlandó elárulni, ki vezette az autót, és miért nem álltak meg a rendőri felszólításra.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!