Meghalt egy 21 éves férfi, akire autós üldözés során lőttek rá a rendőrök

2023. január 10. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a kórházban egy 21 éves fiatalember, akit szombat este autós üldözés közben rendőrök lőttek le, miután az autó, amelyben utazott, többszörös felszólításra sem állt meg. A hírt Dan Teodorovici, a Suceava megyei sürgősségi kórház szóvivője közölte kedden, írja az Agerpres. „Sajnos az orvosok erőfeszítései ellenére a meglőtt páciens meghalt” – mondta Teodorovici.

A Suceava megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a vamai községi rendőrség járőröző rendőrei szombat este 22:40 körül próbálták szabályosan megállítani a külföldi rendszámú, jobbkormányos terepjáró autót közúti ellenőrzés végett. Az autó azonban nem állt meg, sőt, gyorsított, így a rendőrök üldözőbe vették, hangosbeszélőn többször megállásra szólítva fel a sofőrt.

A terepjáró elhagyta a lakott települést és egy nehezen járható erdei útra tért, ahol a rendőrök egy idő után nem tudták követni. A rendőrség beszámolója szerint hangosbeszélőn többször figyelmeztették a sofőrt, hogy amennyiben nem áll meg, tűzfegyvert fognak használni, eredménytelenül. Ezek után kétszer a levegőbe, majd a menekülő autóra lőttek. Ezt követően a rossz terepviszonyok miatt kénytelenek voltak felhagyni az üldözéssel.

Néhány perccel később anonim telefonáló kért segítséget az 112-es számon egy fiatalember számára, akinek hátán lőtt seb volt. A rendőrök és mentősök nehezen jutottak el a távoli erdőrészre, ahol az autó volt három 21 éves fiatallal. Egyiküknek valóban lőtt sebe volt a háttájékon. A sérült fiatalember eszméleténél volt és együttműködött az orvosokkal, a rendőrökkel viszont nem.

A rendőrségi beszámoló szerint mindhárom fiatal ittas állapotban volt, és egyikük sem volt hajlandó elárulni, ki vezette az autót, és miért nem álltak meg a rendőri felszólításra.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!