Boloş: Akár a 10 ezer lejt is elérheti idén a rászorulóknak járó támogatás összege

2023. január 9. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

A szélsőségesen nehéz anyagi helyzetben lévő romániaiak 10 ezer lejig terjedő összegben részesülhetnek idén különböző állami támogatások formájában a létszükségleteikre – számolt be hétfőn Marcel Boloş beruházásokért és európai projektekért felelős miniszter.

Közleményében emlékeztetett arra, hogy a rászorulók 1400 lejes egyszeri támogatást kapnak energiaszámláik kifizetésére. Emellett 2,4 millió személy kéthavonta 250 lejes szociális segélyben részesül élelem vásárlására, írja az Agerpres.

A hátrányos helyzetű családok gyermekei értékjegyekre jogosultak tanszerek és ruházat beszerzésére, és több mint 1,18 millió személy 24 kilogrammos élelmiszercsomagot kap. Szintén értékjegyekkel támogatja az állam a nehéz szociális helyzetű családok lakásfelújítását és háztartásigép-vásárlását is.

A közlemény emlékeztetett arra is, hogy a leghátrányosabb helyzetű kategóriákba tartozó kismamák és újszülöttjeik a gyermekük születését követő első 3 hónapban 2000 lej értékű támogatást kapnak babakellékek beszerzésére elektronikus szociális utalványok formájában.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!