Boloş: Akár a 10 ezer lejt is elérheti idén a rászorulóknak járó támogatás összege

2023. január 9. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

A szélsőségesen nehéz anyagi helyzetben lévő romániaiak 10 ezer lejig terjedő összegben részesülhetnek idén különböző állami támogatások formájában a létszükségleteikre – számolt be hétfőn Marcel Boloş beruházásokért és európai projektekért felelős miniszter.

Közleményében emlékeztetett arra, hogy a rászorulók 1400 lejes egyszeri támogatást kapnak energiaszámláik kifizetésére. Emellett 2,4 millió személy kéthavonta 250 lejes szociális segélyben részesül élelem vásárlására, írja az Agerpres.

A hátrányos helyzetű családok gyermekei értékjegyekre jogosultak tanszerek és ruházat beszerzésére, és több mint 1,18 millió személy 24 kilogrammos élelmiszercsomagot kap. Szintén értékjegyekkel támogatja az állam a nehéz szociális helyzetű családok lakásfelújítását és háztartásigép-vásárlását is.

A közlemény emlékeztetett arra is, hogy a leghátrányosabb helyzetű kategóriákba tartozó kismamák és újszülöttjeik a gyermekük születését követő első 3 hónapban 2000 lej értékű támogatást kapnak babakellékek beszerzésére elektronikus szociális utalványok formájában.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!