Új sípálya és turisztikai komplexum megépítését tervezik Maros megyében

2023. január 9. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Maros megyei Déda község 78 ezer eurós támogatást nyert el az övezeti területrendezési terv (PUZ) kidolgozására azután, hogy helyi érdekeltségű turisztikai településsé nyilvánították. A tervek szerint olyan szabadidőközpontot is létesítenének, ahol sípálya is épülne – írta meg az Agerpres még csütörtökön.

„Azért szerettük volna megszerezni a helyi érdekű turisztikai üdülőhely státuszt, mert Déda község különösen szép terület. Vannak olyan turisztikai látványosságok, amelyeket hazai, de Magyarországról, Németországból érkező turisták is felkeresnek, és úgy gondolom, hogy a Felső-Maros völgyét értékelnünk kellene (...). Ezért egy olyan szabadidőközpont megépítését tervezzük a PUZ által, ahová egy sípálya megépítésének lehetőségét is számba vettük. Két opciónk van: az egyik Galonyánál, a másik pedig a turisták által igen kedvelt Isten széke környéke lenne. Ha itt épülne a pálya, körülbelül másfél kilométer hosszú lenne – mondta a sajtónak Lucretia Cadar, Déda község polgármestere.

Déda község négy faluból áll: Dédabisztra, Déda, Füleháza és Maroskövesd. A község közigazgatási területéhez tartozik a polgármester által említett 1381 méter magas Isten széke csúcs is. Cadar szerint legalább 3 évbe telt, míg sikerült minden feltételt megteremteni arra, hogy a település megkapja a helyi érdekeltségű turisztikai település státuszát.

Maros megyében eddig egyedül Szovátán épült sípálya, amely a jelenlegi enyhe időjárási körülmények miatt zárva van.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!