Vajon, fog-e havazni végre, és ha igen, mikor?

2023. január 8. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hóesést teljes biztonsággal csak a magashegységekben jósolnak a meteorológusok. 1400-1500 méter felett a csapadék túlnyomórészt hó formájában hull, és le is fog rakódni, írja a money.ro. A hegyekben ugyanakkor óránkénti 70-90 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekkel is számolni kell.

Az ország többi részén, különösen az alacsonyabban fekvő területeken viszont a szokásosnál melegebb időjárás várható, egészen február 6-áig. Tehát januárban, az év leghidegebb hónapjában az átlagtól magasabb hőmérsékleti értékekre számíthatunk.

A maximumok a következő héten 3 és 14 fok között alakulnak, sőt a Kárpátokon kívüli területeken a legalacsonyabb értékek is a pozitív tartományba esnek majd.

Csak a medencékben jósolnak -3, -4 fokos hőmérsékleti minimumokat, míg a magashegységekben -10 fok alatti értékek valószínűek.

Az ország többi részén a csapadék többnyire eső formájában hullik majd, a mennyisége az ország délnyugati, nyugati, északnyugati részén helyenként meghaladja a 15-20 litert négyzetméterenként.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!