Vajon, fog-e havazni végre, és ha igen, mikor?

2023. január 8. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hóesést teljes biztonsággal csak a magashegységekben jósolnak a meteorológusok. 1400-1500 méter felett a csapadék túlnyomórészt hó formájában hull, és le is fog rakódni, írja a money.ro. A hegyekben ugyanakkor óránkénti 70-90 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekkel is számolni kell.

Az ország többi részén, különösen az alacsonyabban fekvő területeken viszont a szokásosnál melegebb időjárás várható, egészen február 6-áig. Tehát januárban, az év leghidegebb hónapjában az átlagtól magasabb hőmérsékleti értékekre számíthatunk.

A maximumok a következő héten 3 és 14 fok között alakulnak, sőt a Kárpátokon kívüli területeken a legalacsonyabb értékek is a pozitív tartományba esnek majd.

Csak a medencékben jósolnak -3, -4 fokos hőmérsékleti minimumokat, míg a magashegységekben -10 fok alatti értékek valószínűek.

Az ország többi részén a csapadék többnyire eső formájában hullik majd, a mennyisége az ország délnyugati, nyugati, északnyugati részén helyenként meghaladja a 15-20 litert négyzetméterenként.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!