Vajon, fog-e havazni végre, és ha igen, mikor?

2023. január 8. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hóesést teljes biztonsággal csak a magashegységekben jósolnak a meteorológusok. 1400-1500 méter felett a csapadék túlnyomórészt hó formájában hull, és le is fog rakódni, írja a money.ro. A hegyekben ugyanakkor óránkénti 70-90 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekkel is számolni kell.

Az ország többi részén, különösen az alacsonyabban fekvő területeken viszont a szokásosnál melegebb időjárás várható, egészen február 6-áig. Tehát januárban, az év leghidegebb hónapjában az átlagtól magasabb hőmérsékleti értékekre számíthatunk.

A maximumok a következő héten 3 és 14 fok között alakulnak, sőt a Kárpátokon kívüli területeken a legalacsonyabb értékek is a pozitív tartományba esnek majd.

Csak a medencékben jósolnak -3, -4 fokos hőmérsékleti minimumokat, míg a magashegységekben -10 fok alatti értékek valószínűek.

Az ország többi részén a csapadék többnyire eső formájában hullik majd, a mennyisége az ország délnyugati, nyugati, északnyugati részén helyenként meghaladja a 15-20 litert négyzetméterenként.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!