Jelentősen megnőtt a határforgalom az utóbbi napokban Magyarország felé

2023. január 6. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentősen megnőtt a határforgalom az utóbbi napokban a Magyarországgal közös határszakaszon, a legzsúfoltabb a nagylaki autópálya-határátkelő, amelyen keresztül több mint 43.000 személy lépett ki az országból az elmúlt 24 órában. Péntek reggel körülbelül egyórás volt a várakozási idő annak ellenére, hogy kilenc sávon zajlott a személygépkocsik ellenőrzése.

Az Arad megyei határrendészet szóvivője, Andrei Dincă az Agerpresnek elmondta, néhány napja torlódás van a Magyarországgal közös határvonalon, mivel a külföldön dolgozó románok, akik az ünnepekre hazajöttek, most térnek vissza nyugat-európai munkahelyeikre. Elmondása szerint az elmúlt 24 órában 14.600 gépkocsival több mint 43.000 személy hagyta el az országot a nagylaki autópálya-határátkelőn át, ami nyolcszorosa a megszokottnak.

A határátkelőknél teljes kapacitással dolgoznak ezekben a napokban, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentsék a várakozási időt – mondta a szóvivő.

A határrendészet azt tanácsolja a Nyugat-Európába útnak induló autósoknak, hogy a határrendészet folyamatosan frissülő honlapján tájékozódjanak a várakozási időkről. A honlap adatai szerint a Nyugat-Európa felé vezető határátkelők többségében jelenleg jobb a helyzet, mint Nagylakon. A két nagylaki határátkelő mellett a Pete-Csengersima határátkelőnél van egy óránál hosszabb várakozási idő.

Csütörtökön összesen több mint 147 ezer személy hagyta el Romániát, a határrendészet tájékoztatása szerint. A közlemény szerint 227.800 román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát az elmúlt 24 órában, közülük 147.300-an a kilépő oldalon jelentkeztek ellenőrzésre. A belépőoldalon 80.472 személyt regisztráltak, közülük 9243-an ukrán állampolgárok.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!