A szöuli reptéren kolbászok és hurkák fordultak ki a hivatalos román delegáció tagjaként utazó képviselő poggyászából

2022. december 26. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

A PNL európai parlamenti képviselője, Ben Oni Ardelean Szöulba utazott volna egy nagyobb román delegációval, ahol ott élő honfitársakkal is akart találkozni, együtt ünnepelni, mivel karácsony tájára esett az utazás időpontja. A honatya gondolt egy nagyot, és mielőtt nekivágott volna a nagy utazásnak, bevásárolt mindenféle disznótoros termékből: volt ott tepertő, májashurka, füstölt kolbász és disznófősajt, minden mi egy hagyományos kóstolóhoz dukál.

A szöuli reptér ellenőrei azonban nem hatódtak meg attól, hogy a hazai ízekre vágyakozó román honfitársainak hozza ajándékba a disznóságokat a képviselő, sőt, mi több attól sem estek hasra, hogy egy honatyát kell kiutasítani, és kerek perec, az egészségügyi és állat-egészségügyi szabályokra hivatkozva, elkobozták a képviselőtől a finom hazait.

Ardelean a G4Media-nak adott nyilatkozatában beismerte, hogy rosszul sült el a történet.„Nem biztonsági incidensről volt szó, de az ottaniak úgy vélték, hogy a hústermékek nem kerülhetnek be Dél-Koreába, még akkor sem, ha fel vannak címkézve, és számla van róluk” – mondta a portálnak.

A képviselő egy nagyobb, román miniszterekből és parlamenti képviselőkből álló küldöttséggel látogatott volna az ázsiai országba. A dél-koreai hatóságok a vámvizsgálaton azonban megtagadták tőle a belépési engedélyt, mivel hagyományos sertéshústermékeket – kolbászt, hurkát és egyéb készítményeket – találtak a poggyászában.

Ben Oni Ardelean a G4Media-nak elmondta, hogy a dél-koreai román közösséggel való találkozóra szerette volna elhozni a termékeket. „Karácsony táján volt, és közeledett a román közösséggel való találkozó, a feladott poggyászomban vittem néhány felcímkézett román terméket.”

Riporteri kérdésre azt is elismerte a politikus, hogy eszébe sem jutott a disznótoros vacsora beszerzése és bepakolása előtt informálódni arról, hogy milyen termékekkel lehet beutazni Dél-Koreába. Így esett, hogy a liberális EP-képviselő nem lephette meg a koreai román honfitársait, az ínyencségeket lefoglalta a vámhatóság.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!