Nyomozás indult egy nagykárolyi hajléktalan halálának ügyében, akit előzőleg fiatalok bántalmaztak az utcán

2022. december 23. – 12:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalból indított eljárást a rendőrség azt követően, hogy a közösségi médiában, majd pedig a helyi sajtóban is megjelent egy videófelvétel arról, ahogy Nagykároly központjában fiatalok bántalmaznak egy hajléktalan nőt. A presasm.ro információi szerint az eset októberben történt, az áldozat pedig októberben meg is halt. A rendőrség azonosította a felvételen szereplő két fiatal férfit, akik ellen erőszakos cselekmények elkövetésének gyanújával kezdeményeztek eljárást. Ugyanakkor azt is vizsgálják, hogy a támadásnak volt-e köze a nő nem sokkal később bekövetkezett halálához.

A helyi sajtó szerint a meglehetősen rossz állapotban lévő hajléktalant gyakran lehetett látni a városban, többnyire egy szupermarket közelében koldult. A közzétett videófelvételen egyébként az látszik, hogy fiatalok röhögve kötekednek az áldozattal, aki próbál védekezni és kéri, hogy hagyják békén. A támadók viszont egymást biztatva inzultálják, majd az egyikük erősen meglökte. Pár másodperc múlva ismét meglökte, ezúttal erősebben, a nő pedig elvesztette az egyensúlyát, elesett és látszik, hogy közben beverte a fejét a járdába.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!