Tilos az intim kapcsolat tanár és diák között – döntötte el a I. L. Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetem

2022. december 21. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az „etikai és szakmai értékekkel összeegyeztethetetlennek” nyilvánította az oktatók és a diákok közötti intim kapcsolatot a bukaresti Ion Luca Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa.

Az intézmény vezető testülete azt követően határozott erről, hogy a Rise Project számos, szexuális visszaélésről szóló esetet tárt fel, illetve hetven, az intézménnyel kapcsolatban álló személy egy nyílt levélben igazolta, hogy valóban történtek visszaélések.

A Rise Project beszámolója szerint a panaszok egyetlen személlyel, Felix Alexa egyetemi oktatóval és rendezővel kapcsolatban fogalmazódtak meg, aki viszont több mint 20 éven át töltött be magas pozíciót az intézménynél.

Az egyetem szenátusának határozata szerint amennyiben egy oktató és egy diák között intim kapcsolat alakul ki, a tanár köteles a lehető leghamarabb értesíteni erről az egyetem vezetőségét, illetve „azonnal eltávolítani magát ebből az összeférhetetlen helyzetből”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!