Tilos az intim kapcsolat tanár és diák között – döntötte el a I. L. Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetem

2022. december 21. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az „etikai és szakmai értékekkel összeegyeztethetetlennek” nyilvánította az oktatók és a diákok közötti intim kapcsolatot a bukaresti Ion Luca Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa.

Az intézmény vezető testülete azt követően határozott erről, hogy a Rise Project számos, szexuális visszaélésről szóló esetet tárt fel, illetve hetven, az intézménnyel kapcsolatban álló személy egy nyílt levélben igazolta, hogy valóban történtek visszaélések.

A Rise Project beszámolója szerint a panaszok egyetlen személlyel, Felix Alexa egyetemi oktatóval és rendezővel kapcsolatban fogalmazódtak meg, aki viszont több mint 20 éven át töltött be magas pozíciót az intézménynél.

Az egyetem szenátusának határozata szerint amennyiben egy oktató és egy diák között intim kapcsolat alakul ki, a tanár köteles a lehető leghamarabb értesíteni erről az egyetem vezetőségét, illetve „azonnal eltávolítani magát ebből az összeférhetetlen helyzetből”.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!