Főműsoridőben tolja a putyinista propagandát az Antena 3 tévé, a CNN hivatalos romániai partnere

2022. december 21. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

A podul.ro szúrta ki, hogy kedd este Dana Budeanu divattervező, influenszer az Antena 3 tévéadó vezetőjének műsorában tolta a putyinista propagandát. Mihai Gâdea kérdésére azt válaszolta, hogy számára az év embere pozitív értelemben Vlagyimir Putyin. A portál megjegyzi, hogy a divattervezőt Gabriela Firea román családügyi miniszterhez közel álló személyként tartják számon.

A beszélgetés részlete:

Mihai Gâdea: Ki az év embere számodra?
Dana Budeanu: Pozitív értelemben, igaz?
Mihai Gâdea: Pozitív értelemben, igen. Először a pozitívumokról beszélünk.
Dana Budeanu: A politikából?
Mihai Gâdea: Bárhonnan.
Dana Budeanu: Nem mondhatom meg.
Mihai Gâdea: Miért nem?
Dana Budeanu: Azért nem, mert ezt nagyon rosszul fogják értelmezni.
Mihai Gâdea: Miért?
Dana Budeanu: Számomra az év embere Putyin.
Mihai Gâdea: Pozitív értelemben?
Dana Budeanu: Igen.

A podul.ro szerint a legsúlyosabb vetülete az esetnek, hogy a putyinista propagandát egy olyan csatorna sugározza, amely kizárólagos partneri viszonyban áll a CNN-nel. Az Antena 3 és a CNN közötti szerződést idén szeptember 26-án írták alá, így a Voiculescu család által alapított csatorna az amerikai hírtelevízió kizárólagos romániai partnerévé vált. Az Antena 3 vizuális arculata és neve is a CNN identitását viseli, a csatorna neve is Antena 3 CNN lett.

Az exkluzív partnerségi szerződés aláírásakor Rani R. Raad, a CNN elnöke kihangsúlyozta, hogy a megállapodásra egyebek mellett az Ukrajna elleni teljes körű orosz háborúval összefüggésben kerül sor, a cél pedig a minőségi hírszolgáltatás biztosítása.

„Ebben a kritikus időszakban, amikor a világ szeme Közép- és Kelet-Európára szegeződik, fontos, hogy a CNN-nek erős partnere legyen Romániában, mivel az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban széles körben tudósítunk a régióból. A CNN és az Antena 3 több hónapos együttműködése és kemény munkája után az Antena 3 új arculattal (…), egy másfajta, magas színvonalú hírszolgáltatást hoz a román piacra” – mondta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!