Főműsoridőben tolja a putyinista propagandát az Antena 3 tévé, a CNN hivatalos romániai partnere

2022. december 21. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

A podul.ro szúrta ki, hogy kedd este Dana Budeanu divattervező, influenszer az Antena 3 tévéadó vezetőjének műsorában tolta a putyinista propagandát. Mihai Gâdea kérdésére azt válaszolta, hogy számára az év embere pozitív értelemben Vlagyimir Putyin. A portál megjegyzi, hogy a divattervezőt Gabriela Firea román családügyi miniszterhez közel álló személyként tartják számon.

A beszélgetés részlete:

Mihai Gâdea: Ki az év embere számodra?
Dana Budeanu: Pozitív értelemben, igaz?
Mihai Gâdea: Pozitív értelemben, igen. Először a pozitívumokról beszélünk.
Dana Budeanu: A politikából?
Mihai Gâdea: Bárhonnan.
Dana Budeanu: Nem mondhatom meg.
Mihai Gâdea: Miért nem?
Dana Budeanu: Azért nem, mert ezt nagyon rosszul fogják értelmezni.
Mihai Gâdea: Miért?
Dana Budeanu: Számomra az év embere Putyin.
Mihai Gâdea: Pozitív értelemben?
Dana Budeanu: Igen.

A podul.ro szerint a legsúlyosabb vetülete az esetnek, hogy a putyinista propagandát egy olyan csatorna sugározza, amely kizárólagos partneri viszonyban áll a CNN-nel. Az Antena 3 és a CNN közötti szerződést idén szeptember 26-án írták alá, így a Voiculescu család által alapított csatorna az amerikai hírtelevízió kizárólagos romániai partnerévé vált. Az Antena 3 vizuális arculata és neve is a CNN identitását viseli, a csatorna neve is Antena 3 CNN lett.

Az exkluzív partnerségi szerződés aláírásakor Rani R. Raad, a CNN elnöke kihangsúlyozta, hogy a megállapodásra egyebek mellett az Ukrajna elleni teljes körű orosz háborúval összefüggésben kerül sor, a cél pedig a minőségi hírszolgáltatás biztosítása.

„Ebben a kritikus időszakban, amikor a világ szeme Közép- és Kelet-Európára szegeződik, fontos, hogy a CNN-nek erős partnere legyen Romániában, mivel az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban széles körben tudósítunk a régióból. A CNN és az Antena 3 több hónapos együttműködése és kemény munkája után az Antena 3 új arculattal (…), egy másfajta, magas színvonalú hírszolgáltatást hoz a román piacra” – mondta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!