Roberta Metsola: Sokkal több nőre van szükség a romániai politikában

2022. december 20. – 18:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke azt mondta a romániai fiatalokkal tartott találkozóján, hogy szeretne több nőt látni a román parlamentben, írja az Agerpres.

„Szerintem sokkal több nőre van szükség a romániai politikában. Szeretnék több nőt látni az önök parlamentjében, szeretnék több női vezetőt látni. Nem hiszem, hogy elegen lennének, szerintem önöknek több erőfeszítést kell tenniük ebben az irányban” – mondta az EP elnöke.

Arról is beszélt, hogy fontos vezetőkkel jár csúcstalálkozókra, melyek után időnként kételyei vannak afelől, vajon sikerült-e átadnia mondandóját, vagy csak a fénykép kedvéért van ott. „Azt hiszem, az a mi felelősségünk, hogy kézzelfogható eredményeket érjünk el, és gyakran nem tesszük meg ezt” – tette hozzá.

A Bukaresti Egyetem jogi karának rendezvénytermében tartott egyórás találkozó végén Roberta Metsola arra kérte a jelenlévő fiatalokat, hogy soha ne adják fel azt, amiben hisznek, hanem valósítsák meg álmaikat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!