Roberta Metsola: Sokkal több nőre van szükség a romániai politikában

2022. december 20. – 18:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke azt mondta a romániai fiatalokkal tartott találkozóján, hogy szeretne több nőt látni a román parlamentben, írja az Agerpres.

„Szerintem sokkal több nőre van szükség a romániai politikában. Szeretnék több nőt látni az önök parlamentjében, szeretnék több női vezetőt látni. Nem hiszem, hogy elegen lennének, szerintem önöknek több erőfeszítést kell tenniük ebben az irányban” – mondta az EP elnöke.

Arról is beszélt, hogy fontos vezetőkkel jár csúcstalálkozókra, melyek után időnként kételyei vannak afelől, vajon sikerült-e átadnia mondandóját, vagy csak a fénykép kedvéért van ott. „Azt hiszem, az a mi felelősségünk, hogy kézzelfogható eredményeket érjünk el, és gyakran nem tesszük meg ezt” – tette hozzá.

A Bukaresti Egyetem jogi karának rendezvénytermében tartott egyórás találkozó végén Roberta Metsola arra kérte a jelenlévő fiatalokat, hogy soha ne adják fel azt, amiben hisznek, hanem valósítsák meg álmaikat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!