Leírhatják az adójukból a cégek a dolgozók sportbérleteinek árát

2022. december 19. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

A parlament döntése értelmében a vállalatok leírhatják az adójukból a dolgozók sportbérleteinek, illetve egészségügyi rehabilitációjának költségeit, írja a Libertatea. Egy cég egyetlen dolgozója után évente maximum 400 eurót számolhat el. A törvényt még ki kell hirdetnie Klaus Iohannis elnöknek, azt követően lép hatályba.

Az új kedvezmény az egészségbiztosítási pénztár által nyújtott támogatáshoz hasonlóan működik majd, írta közleményében az USR. „A törvény célja, hogy a romániaiak sportolhassanak és mozoghassanak, hogy egészségesebb életmódot folytassanak” – mondta Claudiu Năsui, a párt európai parlamenti képviselője, volt gazdasági miniszter.

Az alkalmazottak és a független tevékenységet folytatók egyaránt részesülhetnek ebből az adókedvezményből.


Az Európai Bizottság 2021-es jelentése szerint a várható élettartam Romániában továbbra is a legalacsonyabbak közé tartozik, közel 6 évvel marad el az uniós átlagtól. A halálesetek közel fele „viselkedésből eredő kockázati tényezőkre” vezethető vissza, például a „különösen alacsony fizikai aktivitásra”, valamint olyan tényezőkre, mint a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, az alkoholfogyasztás, valamint olyan környezeti tényezőkre, mint például a légszennyezés.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!