Visszatérhetett iskolájába a diák, aki egy gólyabál utáni bulin több társát is megszúrta

2022. december 15. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

A klinikai szakpszichológus és a rendőrség is úgy látja helyesnek, hogy korábbi iskolájában folytassa tanulmányait az a diák, aki társaival verekedett a marosvásárhelyi katolikus iskola gólyabálja utáni bulin, és többüket megszúrta, derült ki az oktatási intézmény szerdai sajtótájékoztatóján.

A novemberi eleji incidens a Bolyai Farkas Gimnáziumhoz tartozó katolikus iskola gólyabálja utáni afterpartin történt, egy szórakozóhelyen. A bulit nem az iskola szervezte, hangsúlyozta az intézmény vezetősége.

Tamási Zsolt, az iskola aligazgatója elismerte, van olyan szülő, aki félti a gyermekét, de az iskolában általában véve békés és oldott a hangulat, írja a Székelyhon. Mint mondta, folyamatosan beszélgetnek a szülőkkel és a diákokkal is az aggodalmak eloszlatása végett.

„Mi a tettet elítéljük, de azokat, akik ebben részt vettek, nem bélyegezzük meg. Megvárjuk a rendőrségi kivizsgálást, és azután a felelősség vállalást és a megbékélést fogjuk szorgalmazni” – idézte Tamási Zsoltot a Székelyhon.

Hajdú Zoltán, a Bolyai Farkas Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a rendőrségi nyomozás még zajlik, egyelőre annyi biztos, hogy a diák tette nem minősül emberölési kísérletnek és joga van iskolába járni. Az iskola klinikai szakpszichológusi jelentést is kért, a szakember azt javasolta, hogy a diák korábbi iskolájában tanuljon tovább.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!