Visszatérhetett iskolájába a diák, aki egy gólyabál utáni bulin több társát is megszúrta

2022. december 15. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

A klinikai szakpszichológus és a rendőrség is úgy látja helyesnek, hogy korábbi iskolájában folytassa tanulmányait az a diák, aki társaival verekedett a marosvásárhelyi katolikus iskola gólyabálja utáni bulin, és többüket megszúrta, derült ki az oktatási intézmény szerdai sajtótájékoztatóján.

A novemberi eleji incidens a Bolyai Farkas Gimnáziumhoz tartozó katolikus iskola gólyabálja utáni afterpartin történt, egy szórakozóhelyen. A bulit nem az iskola szervezte, hangsúlyozta az intézmény vezetősége.

Tamási Zsolt, az iskola aligazgatója elismerte, van olyan szülő, aki félti a gyermekét, de az iskolában általában véve békés és oldott a hangulat, írja a Székelyhon. Mint mondta, folyamatosan beszélgetnek a szülőkkel és a diákokkal is az aggodalmak eloszlatása végett.

„Mi a tettet elítéljük, de azokat, akik ebben részt vettek, nem bélyegezzük meg. Megvárjuk a rendőrségi kivizsgálást, és azután a felelősség vállalást és a megbékélést fogjuk szorgalmazni” – idézte Tamási Zsoltot a Székelyhon.

Hajdú Zoltán, a Bolyai Farkas Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a rendőrségi nyomozás még zajlik, egyelőre annyi biztos, hogy a diák tette nem minősül emberölési kísérletnek és joga van iskolába járni. Az iskola klinikai szakpszichológusi jelentést is kért, a szakember azt javasolta, hogy a diák korábbi iskolájában tanuljon tovább.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!