Késelés történt a marosvásárhelyi katolikus iskola gólyabálja után szervezett afterpartin

2022. november 04. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Késelés történt csütörtök este a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológia Líceum gólyabálja után szervezett bulin – írja a Marosvásárhelyi Rádió.

Szemtanúk elmondása alapján az egyik marosvásárhelyi szórakozóhelyen valaki azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja egyik társát. A rádió úgy tudja, hogy a buli elején a résztvevők csak üres szavaknak gondolták a fenyegetőzést, de a támadó mégis beváltotta azt. Az eset után csak fél órára hívták ki a mentőt, miközben a késelő diák elmenekült. A rendőrség végül elkapta a tettest.

A rádiónak nyilatkozó diákok elmondták: a késelő két társát combon szúrta, egy másikat a medencéje körül.

A SMURD Rohammentő Szolgálat az Agerpresnek arról nyilatkozott, hogy két 16 éves diákot szállítottak kórházba a mentők, akiknek nincsenek súlyos sérüléseik.

A diákok beszámolójából az is kiderül, hogy a tanárok nem engedték a tett helyszínének közelébe a diákokat az incidens után. Ugyanakkor azt is tudni lehet, hogy a helyszínen alkoholt árultak a kiskorú diákoknak.

Tamási Zsolt, a Bolyai Líceumba betagozódott II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum diákjaiért felelős aligazgató a Transtelexnek kiemelte, a késelés a gólyabál utáni bulin történt, amit hivatalosan nem az iskola szervezett. Ezért egyelőre a helyzet tisztázása zajlik, hogy egyáltalán iskolai rendezvénynek minősül-e az esemény, illetve az iskola fegyelmi bizottsága jogosult-e eljárni az esetben.

Az aligazgató elmondása szerint mindenképp foglalkoznak a helyzettel. „Ahhoz, hogy lássuk, mit tudunk tenni, egyszer meg kell nézzük, hogy a rendőrség mit tesz, illetve egyeztetnünk kell a fegyelmi bizottságon belül. Meg kell nézzük, hogy a gyereknek voltak ilyen problémái korábban, illetve a szülők tudtak-e erről, illetve közölték-e velünk. Utána kell járjunk, hogy mi váltotta ki ezt az egész történetet” – fogalmazott Tamási.

Az aligazgató hangsúlyozta, korábban az iskolán belül a diáknak nem volt agresszív megnyilvánulása. „Olyan helyzet, amikor agresszió miatt az iskolában fegyelmi bizottságot kellett volna összehívjunk, nem volt. Azt nem tudom, hogy a gyereknek vannak-e olyan viselkedésbeli problémái, aminek ilyen következményei lehetnek” – mondta.

Frissítés: az iskola fegyelmi bizottsága vizsgálatot indít

Közleményt adott ki pénteken az oktatási intézmény vezetősége, amelyben azt írják, a csütörtök éjjel Marosvásárhelyen megkéselt két fiatal és az elkövető is a Bolyai Farkas Elméleti Líceumnak a volt katolikus iskola épületében tanuló diákjai, írta az Agerpres.

A Hajdú Zoltán igazgató és Tamási Zsolt aligazgató által aláírt közleményben hangsúlyozzák, hogy a Bolyai Farkas Elméleti Líceum november első felében két gólyabált is szervez. November 3-án, csütörtökön a Bolyai líceum alá sorolt volt katolikus iskola diákjainak gólyabálját tartották meg a Maros Művészegyüttes előadótermében, november 7-én, hétfőn pedig a Bolyai felújított épületében tanuló diákok gólyabáljára fog sor kerülni. Kiemelték, mindkét eseményen az iskola kizárólag az ünnepség szervezéséért vállalt/vállal felelősséget, a diákokat, szülőket értesítették, hogy egy esetleges, a gólyabált követő szórakozóhelyi esemény szervezését és felügyeletét nem biztosítják.

„Megdöbbenve értesültünk, hogy a november 3-án megtartott gólyabált követően az egyik marosvásárhelyi szórakozóhelyen, ahol iskolánk diákjai is jelen voltak, egy olyan késeléses incidensre került sor, amelyben az elkövető és a sebesültek is iskolánknak a volt katolikus iskola épületében tanuló diákjai. Igyekszünk folyamatosan tájékozódni az esemény körülményeiről, a sebesültek állapotáról” – fogalmaztak a közleményben, hozzátéve, hogy az iskola fegyelmi bizottsága haladéktalanul vizsgálatot indít az ügyben.

A Maros Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház sürgősségi részlegének vezetője, dr. Maria Salanţa pénteken a sajtónak elmondta, hogy a 0 óra 20 perc körül beutalt két 16 éves fiatalnak szúrt sebeik vannak, az egyiknek az arcán és a vállán, a másiknak hastájékon. Egyikük sérülései sem kritikusak, de egyelőre a gyermeksebészeten tartják őket megfigyelés alatt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!