Razziázott a DIICOT a Gyilkos-tónál, a területet kezelő Monturist Kft. iratait kérték

2022. december 14. – 15:29

frissítve

Razziázott a DIICOT a Gyilkos-tónál, a területet kezelő Monturist Kft. iratait kérték
A Viridis Kft. épületei. A kép 2022. nyarán készült – fotó: Kádár Kata / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Hírünk frissül!

Házkutatást tartott szerda reggel a rendőrség a Gyilkos-tó partjánál található csónakháznál. A Hargita Népe úgy tudja, hajnal 7 óra 20 perckor érkeztek a helyszínre a hatóságok. Az újságírók felkeresték a csónakáztatást működtető Viridis Kft. vezetőjét, Nagy Attilát, aki megerősítette a vizsgálat tényét és azt mondta, hogy a Monturisttal kapcsolatos iratokra kíváncsi a rendőrség.

„Minden olyan aktát elkértek, ami a Monturisttal kapcsolatos” – mondta el Nagy Attila a Hargita Népének. Az újság úgy tudja, hogy több személyt is behívtak a gyergyószentmiklósi rendőrségre, akiknek szintén a Monturisttal kapcsolatos kérdéseket tettek fel.

A Székelyhon érdeklődött a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjénél, aki annyit közölt, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) vizsgálata zajlik, a rendőrség csak szakmai segítséget nyújt ebben.

A Gyilkos-tó melletti területet kezelő Monturist Kft. ügyleteivel ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!