Razziázott a DIICOT a Gyilkos-tónál, a területet kezelő Monturist Kft. iratait kérték

2022. december 14. – 15:29

frissítve

Razziázott a DIICOT a Gyilkos-tónál, a területet kezelő Monturist Kft. iratait kérték
A Viridis Kft. épületei. A kép 2022. nyarán készült – fotó: Kádár Kata / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartott szerda reggel a rendőrség a Gyilkos-tó partjánál található csónakháznál. A Hargita Népe úgy tudja, hajnal 7 óra 20 perckor érkeztek a helyszínre a hatóságok. Az újságírók felkeresték a csónakáztatást működtető Viridis Kft. vezetőjét, Nagy Attilát, aki megerősítette a vizsgálat tényét és azt mondta, hogy a Monturisttal kapcsolatos iratokra kíváncsi a rendőrség.

„Minden olyan aktát elkértek, ami a Monturisttal kapcsolatos” – mondta el Nagy Attila a Hargita Népének. Az újság úgy tudja, hogy több személyt is behívtak a gyergyószentmiklósi rendőrségre, akiknek szintén a Monturisttal kapcsolatos kérdéseket tettek fel.

A Székelyhon érdeklődött a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjénél, aki annyit közölt, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) vizsgálata zajlik, a rendőrség csak szakmai segítséget nyújt ebben.

A Gyilkos-tó melletti területet kezelő Monturist Kft. ügyleteivel ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!