Rareș Bogdan: A román kormány az Európai Bíróságon fogja megtámadni az osztrák vétót

2022. december 14. – 10:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rareș Bogdan európai parlamenti képviselő, a Nemzeti Liberális Párt alelnöke kedden az Európai Parlamentben bejelentette, hogy a román kormány az Európai Bírósághoz fordul a Románia schengeni csatlakozása elleni osztrák szavazás miatt.


Bogdan a Parlament plenáris ülésén mondott beszédét azzal kezdte, hogy felszólította az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet, hogy támadja meg az az unió bíróságán a Bel- és Igazságügyi Tanács szavazását, rámutatva, hogy Ausztria vétója sérti az EU-Szerződés 21. cikkét.

A felszólalás közben Eugen Tomac, a Román Népi Mozgalom Pártjának európai parlamenti képviselője emlékeztette Rareș Bogdant, hogy ő politikai vezetői funkciót tölt be Romániában, a kormányon lévő PNL alelnöke, és odahathat, hogy maga a a román kormány támadja meg bíróságon az osztrák vétót.

Erre reagálva jelentette ki Bogdan, hogy „a kormány ezt fogja tenni, mert ez az elmúlt 70 év legnagyobb igazságtalansága, ezt szankcionálni fogják, és Ausztria viselni fogja a következményeket”

A hírt közlő G4Media a PNL alelnökének a nyilatkozatával kapcsolatban kikérte a román kormány álláspontját is, azonban még nem érkezett válasz, egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy kormányszinten hogyan vélekednek erről az Európai Parlamentben elhangzott kijelentésről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!