Klaus Iohannis: Románia nem fogja megtámadni az Európai Bíróságon az osztrák vétót

2022. december 14. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cáfolta a román államfő Rareș Bogdan európai parlamenti képviselő nyilatkozatát, miszerint a román kormány az Európai Bírósághoz fordul a Románia schengeni csatlakozása elleni osztrák szavazás miatt.

Klaus Iohannis Brüsszelben, az Európai Tanács ülése előtt a sajtónak azt is elmondta, hogy a román állam nem fogja bojkottálni Ausztriát és hogy a schengeni csatlakozás 2023-ban lehetséges, írja a G4media.

Iohannis hangsúlyozta, hogy a schengeni övezet bővítésének kérdését ő maga is fel fogja vetni az EU-csúcson. Hozzátette, hogy Ausztria és Hollandia álláspontján diplomáciai úton lehet változtatni, minden más megoldás kizárt. A román állam és a közintézmények nem fogják bojkottálni Ausztriát, szögezte le.

Mint mondta, Románia azt szeretné, ha Bulgáriával közösen csatlakozhatna a schengeni övezethez, mert nem lenne szerencsés ha Bulgária magára maradna a migrációs nyomással.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!