Klaus Iohannis: Románia nem fogja megtámadni az Európai Bíróságon az osztrák vétót

2022. december 14. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cáfolta a román államfő Rareș Bogdan európai parlamenti képviselő nyilatkozatát, miszerint a román kormány az Európai Bírósághoz fordul a Románia schengeni csatlakozása elleni osztrák szavazás miatt.

Klaus Iohannis Brüsszelben, az Európai Tanács ülése előtt a sajtónak azt is elmondta, hogy a román állam nem fogja bojkottálni Ausztriát és hogy a schengeni csatlakozás 2023-ban lehetséges, írja a G4media.

Iohannis hangsúlyozta, hogy a schengeni övezet bővítésének kérdését ő maga is fel fogja vetni az EU-csúcson. Hozzátette, hogy Ausztria és Hollandia álláspontján diplomáciai úton lehet változtatni, minden más megoldás kizárt. A román állam és a közintézmények nem fogják bojkottálni Ausztriát, szögezte le.

Mint mondta, Románia azt szeretné, ha Bulgáriával közösen csatlakozhatna a schengeni övezethez, mert nem lenne szerencsés ha Bulgária magára maradna a migrációs nyomással.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!