Most már az autópályák építéséért felelős CNAIR is bojkottálja az osztrák tőkéjű bankokat

2022. december 13. – 14:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) és a szállításügyi minisztérium alárendeltségében működő más vállalatok úgy döntöttek, hogy az osztrák bankokból, közülük például a BCR-ből a CEC-be helyezik át számláikat – írta meg az Agerpres.

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter kedden, a fővárosi M2-es metró legújabb megállójának átadásakor, újságírói kérdésre reagálva jelentette be: a CNAIR mellett a Román Vasúttársaság (CFR), a konstancai kikötőket kezelő vállalat, valamint a bukaresti repülőtereket üzemeltető vállalat is bejelentette, hogy megteszi a lépéseket számláinak az osztrák bankokból a CEC-hez történő áthelyezéséhez, arra hivatkozva, hogy utóbbi jobb feltételeket kínál. „Ez a lehető legegyszerűbb magyarázat” – tette hozzá Grindeanu.

A miniszter erre vonatkozó bejelentése körülbelül a 27. perctől hallható.

A tárcavezető leszögezte, tudatában vannak annak, hogy a váltást nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani, de a döntés megszületett és kitartanak mellette.

Nem ez az első eset, hogy romániai vállalkozások bojkottálni kezdték az osztrák tőkéjű bankokat, miután Ausztria ellenszavazata miatt Románia nem nyert felvételt a schengeni övezetbe. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ország nyugati részének egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozója is hasonlóképp tüntetett a döntés ellen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!