Románia egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozója megszünteti az osztrák bankoknál megnyitott számláit

2022. december 8. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország nyugati részének egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozója, az aradi Dimitrie Muscă csütörtök délután elrendelte az osztrák bankoknál vezetett összes céges számlájának megszüntetését. Az üzletember így tiltakozik az ellen, hogy Ausztria megvétózta Románia schengeni csatlakozását.

Az Agerpresnek nyilatkozva Dimitrie Muscă elmondta, közvetlenül azután, hogy Ausztria Románia felvétele ellen szavazott, elrendelte az osztrák bankoknál vezetett összes céges számlájának a megszüntetését, és ezentúl nem vásárol osztrák tulajdonban levő üzemanyagtöltő állomásoktól gázolajat a mezőgazdasági munkagépei számára.

„Úgy gondolom, hogy a románoknak most egységesen kellene fellépniük, és követniük kellene a példámat. Soha többé nem akarok az osztrák bankokkal dolgozni” – mondta Dimitrie Muscă.

Az üzletember ugyanakkor arra biztatta a romániaiakat, hogy „ne költsék többé pénzüket osztrák termékekre vagy ausztriai üdülésekre”.

„Nem igazságos, hogy egész Európa támogat, és egyedül Ausztria ellened van, mindenféle indok nélkül. A román lakosságnak egységesen kell fellépnie ebben az ügyben, mert mi vagyunk azok, akik órákon át várakozunk a határátlépéskor, amikor külföldre megyünk” – üzente az üzletember.

Dimitrie Muscă Románia egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozója, az övé a kürtösi agráripari kombinát is, amelynek farmjain összesen 50 000 sertést, 3000 szarvasmarhát tenyésztenek, a megdolgozott termőföldjei pedig 7600 hektárt tesznek ki. Emellett egy 36 boltból álló áruházláncot is működtet az üzemeiben előállított hús- és tejtermékek számára.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!