Megvan a szavazásunk nyertese: ezt a Petőfi-szobrot állítanák fel Sepsiszentgyörgyön az olvasóink

2022. december 9. – 15:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A marosvásárhelyi születésű, Budapesten élő Orbán Előd Petőfi-szoborterve kapta eddig a legtöbb szavazatot a Transtelex olvasóitól, akik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat pályázatára beérkezett pályamunkákra voksolhattak cikkünkben.

Petőfi Sándor egész alakos szobrának megalkotására Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Háromszéki Magyar Sajtóért Alapítvány kezdeményezésére írt ki nyilvános pályázatot, amelyre összesen hat pályamunkát küldtek be erdélyi és magyarországi művészek.

Az elbíráló bizottság tagjai, Bocskai Vince szobrászművész, Vetró András szobrászművész, Jánó Mihály művészettörténész, Bordás Beáta művészettörténész és Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok Gergely Zoltán pályaművét találta legjobbnak, Harmath István és Solti András szoborterveit pedig fejenként 500 eurós jutalomban részesítették.

Orbán Előd szoborterve – Forrás: Háromszéki Magyar Sajtóért Alapítvány
Orbán Előd szoborterve – Forrás: Háromszéki Magyar Sajtóért Alapítvány

A Transtelex utólag közzétette mind a hat pályamunkát, az eddig leadott szavazatok alapján az olvasóink ezek közül Orbán Előd tervét látnák a legszívesebben Sepsiszentgyörgyön, ő a szavaztok 44%-át kapta. A második és harmadik legtöbb szavazatot pedig Solti András és Gergely Zoltán terve nyerte el, 25 illetve 19 százalékkal kerültek fel a dobogóra.

A szoborterveket itt nézheted meg, és akár még szavazhatsz is a kedvencedre – bár az eredményhirdetésen most már túl vagyunk.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!