Eltévedt és halálra fagyott egy ukrán menekült a Máramarosi-havasokban

2022. december 8. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Négy ukrán állampolgár tévedt el a Máramarosi-havasokban az éjjel, egyikük életét vesztette – közölte csütörtök reggel a máramarosszigeti határrendészet értesítésére hivatkozva az Agerpres.


A négy ukrán – három férfi és egy nő, 30-32 évesek – átkeltek a határon, de a Máramarosi-havasokban, Ruszpolyána közelében, 1600 méteres magasságban eltévedtek és fagyhalálközeli állapotba kerültek. A térségben 60-80 centiméteres a hó.

Dan Benga, a Máramaros megyei Salvamont vezetője szerda este arról számolt be, hogy a gyenge térerő miatt nem tudják felvenni a kapcsolatot a négy ukránnal, de hozzátartozójuk, aki az 112-es számon kért segítséget, azt mondta, hogy a négy ember közül egyikük már képtelen kommunikálni, a másik három pedig segítségért könyörög.

Hat hegyimentő, hat határrendőr és egy önkéntes csapat indult utánuk, a nehéz és járművel megközelíthetetlen terepen 7-8 órás út állt előttük. Végül 1400 méteres magasságban találtak rájuk, de egyikük már nem adott életjelt.

Oana Pârcălab, a máramarossszigeti határrendészet szóvivője csütörtök reggel közölte, hogy a kórházba szállított négy ukrán állampolgár közül az egyik 5:30-kor meghalt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!