A trikolóros ünneplést dubaji minivakációra cserélte le december 1-jén Marcel Ciolacu

2022. december 6. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemzeti ünnep ide vagy oda, a politikusoknak is jár egy kis szabadság, és ha már a naptár meg a kormány ilyen szépen összehozta a köztisztviselők számára a minivakációt, a szociáldemokrata párt elnöke, Marcel Ciolacu úgy döntött, hogy kirándul egyet. A jelek szerint december elsején reggel még részt vett a katonai díszszemlén, azonban este a Cotroceni-palotában szervezett fogadáson már nem látták.

A G4Media úgy tudja, hogy a szocdem-vezér vasárnap este egy fapados turista járattal tért haza a román nemzeti ünnepről, amelyet a jelek szerint Dubajban töltött. A lapnak egy szemtanú nyilatkozott, aki ugyanazzal a géppel utazott Bukarestbe. A forrás szerint a pártelnök nem volt egyedül, hanem egy kisebb slepp kísérte, köztük Sorin Grindeanu miniszterelnök-helyettes, Alfred Simonis, a PSD képviselőházi frakciójának vezetője és Laura Vicol, a képviselőház jogi bizottságának elnöke.

Fotó: Marcel Ciolacu Facebook-oldala
Fotó: Marcel Ciolacu Facebook-oldala

A G4Media kérdésére, hogy a dubaji utazás volt-e az oka annak, hogy nem vett részt a cotroceni-i rendezvényen, Ciolacu szűkszavúan, mindössze egy nemmel válaszolt. És azt már nem volt hajlandó tisztázni, milyen célból és mikor utazott Dubajba, szabadidejével saját maga rendelkezik, mondta az újságíróknak. A másik három PSD-vezető (Grindeanu, Vicol, Simonis) közül senki nem reagált az újságírói megkeresésre.

Hogy előre eltervezett volt az utazás, az is jelzi, a szocdem elnök gondoskodott, ne hiányozzon a december 1-jei műsorokból: a Romania TV csütörtök este interjút sugárzott politikussal, de több mint valószínű, hogy nem élő beszélgetés volt, hanem felvétel.

Egyébként egy Bukarest- Dubaji repülőút körülbelül öt órát vesz igénybe, az emírségbe repülő Wizz Air járataira a jegy körülbelül 200 euróba kerül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!