Erkölcstelen volna a 2024-es választások összevonása, véli az USR

2022. december 6. – 16:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2024-es választások összevonása „erkölcstelen” lenne – jelentette ki kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, aki szerint pártja készen áll „bármilyen forgatókönyvre”.

Az Agerpres arról tájékoztat, hogy az USR székházában tartott sajtótájékoztatóján Cătălin Drulă elmondta: a 2024-es választások összevonása a koalíció téves politikai számításain alapul. Szerinte ezzel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) a választási veszteségeit próbálja csökkenteni, de nem járnak sikerrel, mert a szavazók mindkét kormánypárttal elégedetlenek. „Ezért kétségbeesettek, ezért vitatkoznak minden nap, és ezért próbálják egymásra áthárítani a felelősséget” – jelentette ki Drulă.

Hangsúlyozta, az a normális, ha külön tartják a helyhatósági és a parlamenti választásokat, mert a kampányban nem lehet összekeverni a csatornázással vagy az utak minőségével kapcsolatos problémákat a kormány hatáskörébe tartozó témákkal.

Az USR elnöke emlékeztetett arra, hogy a helyhatósági választásokon így is négy szavazócédula van, a számuk növelése pedig csak 'elszédítené' a szavazókat.

„Mindenesetre mi minden forgatókönyvre felkészültünk, és optimisták vagyunk. Optimizmusunk a munkánkra, politikai tevékenységünk őszinteségére épül” – mondta Drulă.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!