Erkölcstelen volna a 2024-es választások összevonása, véli az USR

2022. december 6. – 16:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2024-es választások összevonása „erkölcstelen” lenne – jelentette ki kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, aki szerint pártja készen áll „bármilyen forgatókönyvre”.

Az Agerpres arról tájékoztat, hogy az USR székházában tartott sajtótájékoztatóján Cătălin Drulă elmondta: a 2024-es választások összevonása a koalíció téves politikai számításain alapul. Szerinte ezzel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) a választási veszteségeit próbálja csökkenteni, de nem járnak sikerrel, mert a szavazók mindkét kormánypárttal elégedetlenek. „Ezért kétségbeesettek, ezért vitatkoznak minden nap, és ezért próbálják egymásra áthárítani a felelősséget” – jelentette ki Drulă.

Hangsúlyozta, az a normális, ha külön tartják a helyhatósági és a parlamenti választásokat, mert a kampányban nem lehet összekeverni a csatornázással vagy az utak minőségével kapcsolatos problémákat a kormány hatáskörébe tartozó témákkal.

Az USR elnöke emlékeztetett arra, hogy a helyhatósági választásokon így is négy szavazócédula van, a számuk növelése pedig csak 'elszédítené' a szavazókat.

„Mindenesetre mi minden forgatókönyvre felkészültünk, és optimisták vagyunk. Optimizmusunk a munkánkra, politikai tevékenységünk őszinteségére épül” – mondta Drulă.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!