A Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát adományozta Iohannis Raed Arafatnak

2022. december 1. – 19:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, belügyminisztériumi államtitkár a közösségi oldalán jelentette be, hogy Klaus Iohannis elnök kitüntetésben részesítette a román nemzeti ünnep alkalmából. „Rendkívül megtiszteltetés és megható számomra, hogy ma megkaptam a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát” – írta.

„Számomra ez a kitüntetés erős motivációt jelent arra, hogy kollégáimmal együtt tovább folytassuk a hazánk szolgálatában végzett munkánkat, és a már nemzetközileg is elismert mintává vált, integrált sürgősségi betegellátó rendszert tovább fejlesszük” – tette hozzá.

A jelenlegi hazai sürgősségi betegellátásnak három fontosabb pillére van: a mentőszolgálat, a SMURD speciális rohammentő szolgált és a kórházak sürgősségi osztályai. Ezeket a Raed Arafat által vezetett belügyminisztériumi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) koordinálja, integrálásuk is az ő nevéhez fűződik. Vele készült interjúnk a rendszer tervezett átalakításáról itt olvasható.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!