Bíróság elé citálja a DNA a Covid-járvány hőseként elhíresült orvost

2022. november 29. – 15:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bíróság elé állíttatta az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Virgil Mustát, a temesvári Victor Babeș tüdőkórház főorvosát, írja az Adevărul. A vád szerint a Covid-járvány idején elhíresült, a sajtónak sokat nyilatkozó szakorvos rávett három ápolót arra, hogy neki dolgozzanak munkaidejükben. Azaz hogy Covid-teszteket adjanak el és orvosi mintákat vegyenek a páciensektől annak a cégnek, amelyben Musta maga is részvényes.

Az ügyészek szerint az orvos arra késztette a három nővért, pozíciójából adódó befolyását kihasználva, hogy megszegjék a munka törvénykönyvében, illetve a kórház belső szabályzatában és a munkaköri leírásukban foglalt kötelezettségeiket.

A DNA úgy számol, hogy emiatt 12173 lejes kára keletkezett a temesvári állami fenntartású kórháznak.

Ugyanakkor a vád szerint 172 508 lejhez jutott hozzá jogosulatlanul az orvos cége. A hatóságok elrendelték az említett 12 173 lejes összeg lefoglalását Virgil Musta bankszámlájáról.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!