Letette hivatali esküjét, Novák Levente lett az RMDSZ új Maros megyei szenátora

2022. november 28. – 19:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Érvényesítette a szenátus Novák Levente mandátumát, miután Novák Csaba Zoltán, Maros megyei szenátor november 14-én lemondott tisztségéről. Novák a mandátum érvényessé nyilvánítása után letette a hivatali esküt a plénum előtt – számolt be közleményében hétfőn délután az RMDSZ.

Novák Levente a szenátus Emberjogi, Esélyegyenlőségi, Vallási és Kisebbségügyi szakbizottság alelnökeként, az Oktatásibizottság tagjaként, illetve a Külügyi bizottság tagjaként fog tevékenykedni.

Mint már korábban megírtuk, a második mandátumát betöltő Novák váratlanul mondott le tisztségéről, ekkor közölte azt is, hogy a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézetet fogja vezetni az elkövetkező periódusban.

Novák Csaba Zoltán korábban a Transtelex kérdésére elmondta, mindig úgy tervezte, hogy visszatér eredeti történészi foglalkozásához. Annak a hírére, hogy Horváth István nem óhajt újabb menedzseri mandátumért indulni, Novák úgy döntött, visszatér a kutatói szakmájához, és megpályázta a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet elnöki pozícióját. A versenyvizsgát októberben hirdette meg a Kisebbségügyi Államtitkárság, és Novák elmondása szerint megfelelő tudományos fokozattal rendelkező munkatársat kerestek.

Novák Levente vállalkozásairól az Átlátszó írt bővebben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!