Pontosított a mezőgazdasági minisztérium: nem szigorít a növényvédő szerek használatán

2022. november 24. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Nem vezet be az eddiginél szigorúbb korlátozásokat a termelők által használható növényvédő szerekre a jelenleg közvitára bocsátott sürgősségi rendelet, pontosított közleményében a mezőgazdasági minisztérium.

A tárca az agrointel.ro portálon megjelent cikkre reagált, amely, mint korábban írtuk, azt emelte ki a rendelettervezetből, hogy 1-től 5 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak azok a jogi személyiség nélküli kistermelők, akik saját maguk végeznek növénykezelési munkálatokat a gazdaságukban.

A pontosító közlemény kiemeli, hogy a nagyon toxikusként (T+) vagy toxikusként (T) kategorizált növényvédő szerek használata jelenleg is szigorúan szabályozott, és ehhez képest az új rendelet nem vezet be új korlátozásokat, csupán felzárkózik az európai jogszabályokhoz a kategorizálásukat és címkézésüket illetően.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!