Pontosított a mezőgazdasági minisztérium: nem szigorít a növényvédő szerek használatán

2022. november 24. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Nem vezet be az eddiginél szigorúbb korlátozásokat a termelők által használható növényvédő szerekre a jelenleg közvitára bocsátott sürgősségi rendelet, pontosított közleményében a mezőgazdasági minisztérium.

A tárca az agrointel.ro portálon megjelent cikkre reagált, amely, mint korábban írtuk, azt emelte ki a rendelettervezetből, hogy 1-től 5 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak azok a jogi személyiség nélküli kistermelők, akik saját maguk végeznek növénykezelési munkálatokat a gazdaságukban.

A pontosító közlemény kiemeli, hogy a nagyon toxikusként (T+) vagy toxikusként (T) kategorizált növényvédő szerek használata jelenleg is szigorúan szabályozott, és ehhez képest az új rendelet nem vezet be új korlátozásokat, csupán felzárkózik az európai jogszabályokhoz a kategorizálásukat és címkézésüket illetően.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!