Halotti bizonyítványokkal bizniszeltek, lecsapott rájuk a rendőrség

2022. november 19. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Négy személyt tartóztattak le szombaton a rendőrök Bukarestben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy halotti bizonyítványokkal üzleteltek. A fogvatartottak között van egy orvos, két közvetítő és egy balzsamozó, aki egy temetkezési vállalat alkalmazottja. Az Agerpres szerint utóbbi arról volt híres, hogy igen jól mozgott orvosi körökben, sok mindent el tudott intézni.

A gyanú szerint több orvos is állított ki pénzért, látatlanban, halotti bizonyítványokat, melyeket később a közvetítők illetve a már említett balzsamozó használt fel. A félig kitöltött bizonyítványokra ők vezették fel a még hiányzó adatokat: a halál pontos idejét és helyét. Az orvosoknak ilyen módon meg sem kellett tekinteniük az elhunytat. A hatóságok gyanúja szerint 1200 ilyen halotti bizonyítványt állítottak ki a hálózat tagjait.

A fővárosi rendőrség 13 házkutatást rendelt el, illetve hét személy előállítására adtak ki utasítást, kihallgatás céljából.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!