Twitter-szavazást indított Elon Musk arról, hogy visszaállítsák-e Donald Trump fiókját

2022. november 19. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szavazást indított a Twitteren a platform új tulajdonosa, Elon Musk arról, hogy visszaállítsák-e Donald Trump előző amerikai elnök fiókját. A voksolás szombat hajnalban kezdődött, a felhasználók 24 órán keresztül fejezhetik ki véleményüket, írja a Euronews.

Szombat kora délutánig több mint 9 millió szavazó 52,5 százaléka engedné vissza Trumpot a Twitterre. A szavazás elindításakor Musk a „Vox Populi, Vox Dei” latin közmondást posztolta ki, amelynek jelentése: a nép szava Isten szava.

Donald Trump volt amerikai elnök felhasználói fiókját azután függesztették fel, hogy támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozva a választási eredmények vélt meghamisítása ellen.

Elon Musk és Donald Trump – Fotó: Nicholas Kamm, Brendan Smialowski / AFP
Elon Musk és Donald Trump – Fotó: Nicholas Kamm, Brendan Smialowski / AFP

Musk egyébként pénteken már több olyan felhasználói fiók újbóli működését jóváhagyta, amelyeket korábban véglegesen felfüggesztettek a Twitter szabályzatának megsértéséért. Ismét hozzáfér a Twitter-fiókjához Jordan Peterson író, Kathy Griffin humorista, akit éppen amiatt tiltottak ki, mert Elon Musknak adta ki magát, és a konzervatív szatíraoldalt, a The Babylon Bee-t is visszaengedték.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!