Twitter-szavazást indított Elon Musk arról, hogy visszaállítsák-e Donald Trump fiókját

2022. november 19. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szavazást indított a Twitteren a platform új tulajdonosa, Elon Musk arról, hogy visszaállítsák-e Donald Trump előző amerikai elnök fiókját. A voksolás szombat hajnalban kezdődött, a felhasználók 24 órán keresztül fejezhetik ki véleményüket, írja a Euronews.

Szombat kora délutánig több mint 9 millió szavazó 52,5 százaléka engedné vissza Trumpot a Twitterre. A szavazás elindításakor Musk a „Vox Populi, Vox Dei” latin közmondást posztolta ki, amelynek jelentése: a nép szava Isten szava.

Donald Trump volt amerikai elnök felhasználói fiókját azután függesztették fel, hogy támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozva a választási eredmények vélt meghamisítása ellen.

Elon Musk és Donald Trump – Fotó: Nicholas Kamm, Brendan Smialowski / AFP
Elon Musk és Donald Trump – Fotó: Nicholas Kamm, Brendan Smialowski / AFP

Musk egyébként pénteken már több olyan felhasználói fiók újbóli működését jóváhagyta, amelyeket korábban véglegesen felfüggesztettek a Twitter szabályzatának megsértéséért. Ismét hozzáfér a Twitter-fiókjához Jordan Peterson író, Kathy Griffin humorista, akit éppen amiatt tiltottak ki, mert Elon Musknak adta ki magát, és a konzervatív szatíraoldalt, a The Babylon Bee-t is visszaengedték.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!