Nem növelik januártól az elektromos energia lakossági árát a miniszterelnök szerint

2022. november 11. – 11:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sürgősségi rendeletet készül pénteken elfogadni a kormány, amely a jelenlegi szinten rögzíti januártól az elektromos áram lakossági árát – számolt be a kabinet ülése elején a miniszterelnök, írja az Agerpres.

Nicolae Ciucă közlése szerint a háztartások számára a fogyasztás függvényében továbbra is ugyanazt a három árkategóriát szabták meg. A 100 kilowattóra alatti átlagos havi fogyasztású háztartásoknak 0,68 lejt, a 100 és 255 kilowattóra közötti havi fogyasztású háztartásoknak 0,8 lejt kell fizetniük egy kilowattóra áramért. A 255 kilowattóra fölötti fogyasztásúak esetében a sávhatár alatti energia árát szintén 0,8 lejjel számolják, a küszöböt meghaladó részt azonban kilowattóránként 1,3 lejjel.

A miniszterelnök közölte azt is, hogy kis-és középvállalkozások 1 lejt fizetnek januártól kilowattóránként a villamos energiáért, az ipari nagyfogyasztók pedig 1,3 lejt.

Nicolae Ciucă elmondta, hogy a kormányülésen elfogadják az elektromos áram központi beszerzését bevezető sürgősségi rendeletet is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!