Az ukrán miniszterelnök elmondta, hogy Románia Ukrajna melyik részét fogja majd újjáépíteni

2022. november 10. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök csütörtökön arról beszélt, hogy országa „hálás Romániának, amiért hajlandó részt venni Ukrajna újjáépítésében”, és bejelentette, hogy Románia a dnyipropetrovszki régióban vállalhat majd feladatot.

Az ukrán tisztségviselő erről egy Nicolae Ciucă román miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón beszélt, melyet a Vicovu de Sus-Krasznojilszk határátkelő újranyitása alkalmából tartottak, írja a G4Media.

„Hálásak vagyunk Romániának, amiért kész részt venni Ukrajna újjáépítésében, különösen a dnyipropetrovszki területen” – mondta Smihal.


Dnyipropetrovszk egy régió (oblaszt) Ukrajna keleti részén, közel Zaporizzsjához, ahol az ország egyik legnagyobb atomerőműve található. A Jászvásár és Dnyipro, a dnyipropetrovszki terület fővárosa közötti közúti távolság mintegy 800 km.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!