Túl sokat isznak a fiatal nők, ezért nem születik elég gyerek Lengyelországban, állítja a kormánypárt elnöke

2022. november 8. – 20:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lengyelországban részben azért olyan alacsony a termékenységi ráta, mert a fiatal nők túl sok alkoholt fogyasztanak – állította Jaroslaw Kaczynski, az ország kormánypártjának elnöke. A Euronews beszámolója szerint szavai nagy botrányt okoztak, ellenzéki politikusok és nőjogi aktivisták is bírálták a 73 éves férfit, aki éppenséggel agglegény, állítva, hogy nem ért a témához.

Kaczynski a hétvégén a demográfiai kihívásokról beszélve úgy fogalmazott, hogy „ha a 25 éves lányok, fiatal nők ugyanannyit isznak, mint a párjuk, akkor nem lesznek gyerekek”.

A Jog és Igazságosság (PiS) vezetője kifejtette azt is, hogy egy átlagos férfinak 20 éven át kell mértéktelenül innia az alkoholizmus kialakulásához, de a nőknél ez csupán két év (nincs olyan tanulmány, ami ezt az elméletet alátámasztaná – a szerk.)

„Őszinte híve vagyok a nők egyenjogúságának, de annak nem, hogy a nők férfinak adják ki magukat, a férfiak pedig nőnek” – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!