Drulă: komoly kérdéseket vet fel az a mód, ahogyan az ANI működik

2022. november 8. – 14:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint 'komoly kérdéseket vet fel' az a mód, ahogyan az országos feddhetetlenségi ügynökség (ANI) működik. Drulă ezt egy rádióinterjúban nyilatkozta a bukaresti első kerületi polgármester, Clotilde Armand ügye kapcsán, akiről az ANI hétfőn összeférhetetlenséget jelentett be, írja az Agerpres.

Az országos feddhetetlenségi ügynökség (ANI) hétfőn közölte, hogy Clotilde Armand érdekellentétbe került és megsértette az összeférhetetlenségi szabályokat, amikor kerületi polgármestereként idén februárban önmagát nevezte ki egy korrupcióellenes intézkedések kidolgozására és alkalmazására irányuló európai uniós projekt menedzserévé, amivel 18.720 lejes anyagi haszonhoz jutott. Az esetről az ANI értesítette a főügyészséget, jelezve, hogy az ügyben felmerül a hivatali visszaélés gyanúja.

Ennek kapcsán Cătălin Drulă azt mondta a RFI-nek adott interjúban, hogy pártbéli kolléganője, Clotilde Armand minden szükséges engedéllyel rendelkezett, és az európai uniós projektek menedzseléséért járó, körülbelül 3000 lejes havi illetéket minden polgármester megkapja a projekt lebonyolításának idejére, 'a PNL-sek is, a PSD-sek is'.

'Számomra komoly kérdéseket vet fel az a mód, ahogyan ez az intézmény, az ANI működik' – fogalmazott az USR elnöke.

Drulă azt mondta, a feddhetetlenségi ügynökségnek inkább azt kellene kiderítenie, honnan származik Alexandru Rafila vagyona, tekintve, hogy az egészségügyi miniszter világéletében közalkalmazott volt.

Cătălin Drulă kijelentette, semmi nem indokolja Clotilde Armand tisztségből való felfüggesztését, mert nem folyik ellene büntetőeljárás és nem emeltek vádat ellene. 'Az ANI nagyon sok ilyen akciójával bakot lőtt már. Egy egész történetet írhatnánk az ANI-nak azon megállapításaiból, amelyeket később az igazságszolgáltatás megsemmisített' – mondta.

Az USR elnöke hozzátette, a törvény lehetőséget ad a polgármestereknek, hogy projektek menedzserei legyenek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!