Kelemen Hunor is megszólalt a mihazánkos politikus újságíróakasztásról szóló kijelentése kapcsán

2022. november 4. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az RMDSZ elnöke leszögezte: a szövetség elfogadhatatlannak tartja az agressziót, függetlenül attól, hogy ki ellen irányul. Kelemen Hunor Facebook-posztjával arra reagált, hogy Bartha Barna, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa október 30-án, Sepsiszentgyörgyön a Marosvásárhelyi Rádió munkatársának akasztásáról beszélt.

„Ezekben a napokban egy erdélyi újságírót fenyegettek meg halálosan. Az álláspontunk világos, nem változott az elmúlt 32 évben: függetlenül attól, hogy kiről van szó, polgárról, politikusról, újságíróról, bármilyen közszereplőről, elfogadhatatlannak tartjuk és határozottan visszautasítjuk az ellene irányuló agressziót!” – írta közösségi oldalán Kelemen Hunor.

„Mi ugyanezt a magatartást és kiállást várjuk el másoktól is. Mert a verbális agresszió kérdésében, amelyet gyakran tettlegesség szokott követni, nincs árnyalt kép. Az agressziót nem lehet meg- vagy félremagyarázni. Akkor sem, ha szűk körben hangzik el egy újságíró ellen, akkor sem, ha politikusokat akarnak akasztani a székely zászló kifüggesztése miatt” – fogalmazott az RMDSZ elnöke.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!