Kelemen Hunor is megszólalt a mihazánkos politikus újságíróakasztásról szóló kijelentése kapcsán

2022. november 4. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az RMDSZ elnöke leszögezte: a szövetség elfogadhatatlannak tartja az agressziót, függetlenül attól, hogy ki ellen irányul. Kelemen Hunor Facebook-posztjával arra reagált, hogy Bartha Barna, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa október 30-án, Sepsiszentgyörgyön a Marosvásárhelyi Rádió munkatársának akasztásáról beszélt.

„Ezekben a napokban egy erdélyi újságírót fenyegettek meg halálosan. Az álláspontunk világos, nem változott az elmúlt 32 évben: függetlenül attól, hogy kiről van szó, polgárról, politikusról, újságíróról, bármilyen közszereplőről, elfogadhatatlannak tartjuk és határozottan visszautasítjuk az ellene irányuló agressziót!” – írta közösségi oldalán Kelemen Hunor.

„Mi ugyanezt a magatartást és kiállást várjuk el másoktól is. Mert a verbális agresszió kérdésében, amelyet gyakran tettlegesség szokott követni, nincs árnyalt kép. Az agressziót nem lehet meg- vagy félremagyarázni. Akkor sem, ha szűk körben hangzik el egy újságíró ellen, akkor sem, ha politikusokat akarnak akasztani a székely zászló kifüggesztése miatt” – fogalmazott az RMDSZ elnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!