Arafat a földrengés kapcsán: nem küldtünk Ro-Alert értesítéseket, hanem az androidos applikációk figyelmeztettek

2022. november 3. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Raed Arafat, a katasztrófavédelmi osztály (DSU) vezetője a csütörtök hajnali földrengést követően bejelentette: a földmozgásról nem küldtek Ro-Alert üzenetet, a figyelmeztető üzeneteket a különböző androidos rendszerrel működő telefonok alkalmazásai küldték ki az embereknek. „Amikor üzenetet küldünk ki, akkor egyértelműen fel van tüntetve, hogy Ro-Alert” – nyomatékosította Arafat.

„Mivel erősen érezhető volt a földrengés, a tűzoltóság munkatársai kivonultak a földrengés által veszélyeztetett területek ellenőrzésére, itt főként a főváros régi városközpontjában található épületekre utalt.

A belügyminisztérium államtitkára ugyanakkor néhány óvintézkedést is felsorolt, amelyet érdemes földrengés esetén észben tartani.

Arafat emlékeztetett: ilyenkor ne használjuk se a lépcsőket, se a liftet, hanem rejtőzzünk el egy asztal vagy ajtófélfa alatt. Erre azért van szükség, mert szabad átjárást kell biztosítani a mentőalakulatok számára, ha nagy a baj.

“A legfontosabb dolog, hogy ne essünk pánikba. Egy másik szempont még, hogy ilyenkor ne kezdjünk el telefonálni, mert blokkolhatjuk azokat, akiknek valóban szükségük van a segélyszolgálatra” – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!