Arafat a földrengés kapcsán: nem küldtünk Ro-Alert értesítéseket, hanem az androidos applikációk figyelmeztettek

2022. november 3. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Raed Arafat, a katasztrófavédelmi osztály (DSU) vezetője a csütörtök hajnali földrengést követően bejelentette: a földmozgásról nem küldtek Ro-Alert üzenetet, a figyelmeztető üzeneteket a különböző androidos rendszerrel működő telefonok alkalmazásai küldték ki az embereknek. „Amikor üzenetet küldünk ki, akkor egyértelműen fel van tüntetve, hogy Ro-Alert” – nyomatékosította Arafat.

„Mivel erősen érezhető volt a földrengés, a tűzoltóság munkatársai kivonultak a földrengés által veszélyeztetett területek ellenőrzésére, itt főként a főváros régi városközpontjában található épületekre utalt.

A belügyminisztérium államtitkára ugyanakkor néhány óvintézkedést is felsorolt, amelyet érdemes földrengés esetén észben tartani.

Arafat emlékeztetett: ilyenkor ne használjuk se a lépcsőket, se a liftet, hanem rejtőzzünk el egy asztal vagy ajtófélfa alatt. Erre azért van szükség, mert szabad átjárást kell biztosítani a mentőalakulatok számára, ha nagy a baj.

“A legfontosabb dolog, hogy ne essünk pánikba. Egy másik szempont még, hogy ilyenkor ne kezdjünk el telefonálni, mert blokkolhatjuk azokat, akiknek valóban szükségük van a segélyszolgálatra” – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!