5,4-es erősségű földrengés rázta meg Vrancea szeizmikus térségét

2022. november 3. – 08:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés volt csütörtökön hajnali 6:50-kor Vrancea szeizmikus térségben, Buzău megyében. Az országos földfizikai intézet korábban 5,2-es rengésről számolt be, ám idővel felülvizsgálták a földrengés erősségét mérő adatokat – írja az Agerpres.

A földmozgás 148 kilométeres mélységben következett be, epicentruma 73 kilométerre volt Brassótól, 122 kilométerre Bukaresttől, de Kovászna megyében is érezni lehetett.

A katasztrófavédelem jelentése szerint nem érkezett segélyhívás az 112-es számra a földrengés miatt, és anyagi károkat sem jelentettek.

Idén az eddigi legnagyobb földrengést május 26-án regisztrálták, akkor 4,7-es erősségű földmozgást mértek a műszerek. A földfizikai intézet jelentése szerint a csütörtök reggeli eset volt az utóbbi két és fél év legerősebb rengése.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!