A Mi Hazánk kommunikációs igazgatója szerint nem esik büntetőjogi kategóriába a párt politikusának sepsiszentgyörgyi kijelentése

2022. november 3. – 17:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk Mozgalom kommunikációs igazgatója szerint nem esik büntetőjogi kategóriába a párt politikusának, Bartha Barnának október 30-án, Sepsiszentgyörgyön tett kijelentése, amelyben egy közismert erdélyi magyar újságíró, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa, Parászka Boróka kapcsán beszélt akasztásról. A Telexnek nyilatkozó Kisberk Szabolcs azt is elmondta, ezzel együtt kivizsgálják az ügyet, de nem vállalnak felelősséget azért, ha a Bartha által elmondottak következtében, akár Romániában vagy Magyarországon újságírókat érne atrocitás vagy támadás.

A székelyföldi körúton Szabadi István, egy televíziós újságíróból lett pártigazgató, jelenleg országgyűlési képviselő, a marosvásárhelyi származású Bartha Barna, a Mi Hazánk Nemzetpolitikai kabinet vezetője, a Magyar Önvédelmi Mozgalom egykori alelnöke és az Udvarhelyszéken élő Kovács Nemes László, a betiltott Magyar Gárda volt tagja mutatta be a Mi Hazánk Mozgalmat Marosvásárhelyen, Székelykeresztúron, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. A bemutatkozó eseményeket egyébként érdektelenség övezte, a hallgatóságuk csak alig néhány személyből állt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!