Kinevezték Maros megye új, kisebbségi oktatásért felelős főtanfelügyelő-helyettesét

2022. november 1. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Antal Levente Mihály Maros megye új, kisebbségi oktatásért felelős főtanfelügyelő-helyettese, írta meg a Székelyhon. Elődje, Illés Ildikó szeptember 22-én 18 év után mondott le a tisztségről a marosvásárhelyi katolikus líceum újraalapítása körüli viták miatt.

Antal Levente Mihály 47 éves, 25 éve földrajztanár és 11 évig volt a gernyeszegi Teleki Domokos Általános Iskola igazgatója. Mint a Székelyhonnak elmondta, nehéz és kihívásokkal teli időszak előtt áll, de úgy gondolja, hogy a politikum és az igazgatótársak támogatásával sikerülhet változásokat elérni az oktatási rendszerben.

A helyettes főtanfelügyelő egyik legfontosabb céljaként a Maros megyei magyar iskolák diáklétszám-csökkenésének megállítását jelölte meg, mint mondta, ezt olyan magyar oktatással lehetne elérni, amely nem riasztja el a magyar szülőket.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!