Kinevezték Maros megye új, kisebbségi oktatásért felelős főtanfelügyelő-helyettesét

2022. november 1. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Antal Levente Mihály Maros megye új, kisebbségi oktatásért felelős főtanfelügyelő-helyettese, írta meg a Székelyhon. Elődje, Illés Ildikó szeptember 22-én 18 év után mondott le a tisztségről a marosvásárhelyi katolikus líceum újraalapítása körüli viták miatt.

Antal Levente Mihály 47 éves, 25 éve földrajztanár és 11 évig volt a gernyeszegi Teleki Domokos Általános Iskola igazgatója. Mint a Székelyhonnak elmondta, nehéz és kihívásokkal teli időszak előtt áll, de úgy gondolja, hogy a politikum és az igazgatótársak támogatásával sikerülhet változásokat elérni az oktatási rendszerben.

A helyettes főtanfelügyelő egyik legfontosabb céljaként a Maros megyei magyar iskolák diáklétszám-csökkenésének megállítását jelölte meg, mint mondta, ezt olyan magyar oktatással lehetne elérni, amely nem riasztja el a magyar szülőket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!