Közel egymilliárd euróból épülhet meg Kolozsvár 42 kilométer hosszú körgyűrűje

2022. október 28. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Várhatóan pénteki ülésén elfogadja a kormány Kolozsvár tervezett körgyűrűjének a tervét, melynek kivitelezéséhez a Szállításügyi Minisztérium biztosítja majd az anyagi fedezetet, írja az Economedia. A létesítmény összköltsége 920 millió euró, és magában foglalja magát a körgyűrűt, 42 kilométer hosszan, továbbá 30 kilométernyi bekötőút és 5 alagút is szerepel a tervekben. A kivitelezési határidő 4 év. Amennyiben a kormány ma jóváhagyja a beruházást, kezdődhet a kivitelezésre vonatkozó pályázatok kiírása.

A létesítmény a „Drum TransRegio Feleac T 35″ nevet kapta, és a tervek szerint két fázisban valósul majd meg. Az első szakasz 23 kilométer hosszú lesz, és a feleki utat a tervezett regionális sürgősségi kórházzal kötné össze. A második, 18 kilométeres szakasz révén pedig a körgyűrű rácsatlakozna az Erdélyi Autópályára is. Az egyenként néhány száz méter hosszú alagutak közül kettő a Bükk, kettő pedig a Hója-erdő környékén valósul majd meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!