Tiltakozásokat szerveznek a szakszervezetek Románia nyolc régiójában az alacsony életszínvonal miatt

2022. október 27. – 09:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A CNSLR Frăția és a SANITAS szakszervezetek csütörtök délben Románia nyolc régiójában, valamint Bukarestben tiltakoznak, ahol a munkaügyi és az energiaügyi minisztérium előtt is sztrájkőrséget állítanak. A tüntetők elégedetlenek az alacsony bérek miatt, és fel akarják hívni a figyelmet a gazdasági válság következményeire.


A tüntetéseket csütörtökön 12 órára tervezik.

„A SANITAS tagjai a CNSLLR Frăția más szervezeteivel együtt tiltakozó akciókat indítanak, hogy felhívják a figyelmet a gazdasági válság következményeire, amely különösen az alacsony jövedelmű polgárokat érinti. Az akciók hasonló európai szintű kezdeményezésekkel összhangban zajlanak” – jelentette be a SANITAS.

Bukarestben a szakszervezetisek a Munkaügyi Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium előtt fognak sztrájkőrséget állítani.

„Nem a bérek okozzák az inflációt! A munkavállalók a válság áldozatai, mivel bérük értéke csökken, miközben a mindennapi termékek ára folyamatosan emelkedik” – mondták a CNSLR Frăția képviselői.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!