Szatmárnémeti polgármesterének is már elege van abból, hogy nem történik semmi a Pannónia Szálló felújításával kapcsolatban

2022. október 27. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még nem közölték, mikor kezdik el a felújítását a szatmárnémeti Pannónia/Dacia szállodának, írja a Friss Újság, azonban a tulajdonosok már azon vitatkoznak, ki vezesse majd a szállodát.

A lap beszámolójából kiderül, 2022 februárjának elején úgy tűnt, elkezdődnek a munkálatok, mivel a magyarországi MANEVI Zrt. tulajdonában lévő Dacia Kft.-nek minden műemlékvédelmi, kultuszminisztériumi, szakhatósági és a többi engedélye meglett ahhoz, hogy elkezdhesse az egykori Pannónia Szálló restaurálást. Azonban a városlakóknak csalódniuk kellett, mert a szálloda ügye még mindig nem mozdult ki a holtpontról.

A Friss Újság arról számol be, hogy maga Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor tette szóvá egy lakossági fórumon, hogy a jelenlegi tulajdonosok egymás között azon vitatkoznak és konkurálnak egymással, hogy ki vezesse majd a még fel sem újított szállót.

Mint kifejtette, a tulajdonosok részéről ígéretek vannak, s az továbbra is áll, hogy a felújítás-állapotmegőrzés első szakaszát el fogják végezni — tudomása szerint ezen munkálatokra „félre is van téve” 2,5 – 3 millió euró. De hogy mikor? „Szkeptikus vagyok. Nem tudni, mikor kezdenek neki.

Próbáltuk szép szóval nógatni őket, amikor annak semmi eredménye nem lett, 500 %-os adót róttunk ki rájuk — akkor kezdtek el mozogni, vagyis inkább mocorogni.

Az önkormányzat júliusban kibocsátotta az építkezési engedélyt, ami két évi érvényes… Most mondjam azt: van idejük? Sajnos ez a történet (megint) túllép rajtunk, a polgármesteri hivatalon.

Nem tudunk úgy odahatni, hogy valóban lépésre kényszerítsük őket.

Nem a mi kezünkben van sem az ásó, sem a pénz…” – nyilatkozta Kereskényi.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!