Szatmárnémeti polgármesterének is már elege van abból, hogy nem történik semmi a Pannónia Szálló felújításával kapcsolatban

2022. október 27. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még nem közölték, mikor kezdik el a felújítását a szatmárnémeti Pannónia/Dacia szállodának, írja a Friss Újság, azonban a tulajdonosok már azon vitatkoznak, ki vezesse majd a szállodát.

A lap beszámolójából kiderül, 2022 februárjának elején úgy tűnt, elkezdődnek a munkálatok, mivel a magyarországi MANEVI Zrt. tulajdonában lévő Dacia Kft.-nek minden műemlékvédelmi, kultuszminisztériumi, szakhatósági és a többi engedélye meglett ahhoz, hogy elkezdhesse az egykori Pannónia Szálló restaurálást. Azonban a városlakóknak csalódniuk kellett, mert a szálloda ügye még mindig nem mozdult ki a holtpontról.

A Friss Újság arról számol be, hogy maga Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor tette szóvá egy lakossági fórumon, hogy a jelenlegi tulajdonosok egymás között azon vitatkoznak és konkurálnak egymással, hogy ki vezesse majd a még fel sem újított szállót.

Mint kifejtette, a tulajdonosok részéről ígéretek vannak, s az továbbra is áll, hogy a felújítás-állapotmegőrzés első szakaszát el fogják végezni — tudomása szerint ezen munkálatokra „félre is van téve” 2,5 – 3 millió euró. De hogy mikor? „Szkeptikus vagyok. Nem tudni, mikor kezdenek neki.

Próbáltuk szép szóval nógatni őket, amikor annak semmi eredménye nem lett, 500 %-os adót róttunk ki rájuk — akkor kezdtek el mozogni, vagyis inkább mocorogni.

Az önkormányzat júliusban kibocsátotta az építkezési engedélyt, ami két évi érvényes… Most mondjam azt: van idejük? Sajnos ez a történet (megint) túllép rajtunk, a polgármesteri hivatalon.

Nem tudunk úgy odahatni, hogy valóban lépésre kényszerítsük őket.

Nem a mi kezünkben van sem az ásó, sem a pénz…” – nyilatkozta Kereskényi.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!