Érkezik a harmadik 250 lejes részlet a szociális kártyákra, a negyediket is utalni fogják még az ünnepek előtt

2022. október 25. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az európai beruházásokért és projektekért felelős tárca folyósította a szociális utalványok harmadik, 250 lej értékű részletét. Az Agerpres által közölt adatok szerint a kifizetések összege 590.384.250 lejre emelkedik.

A tárca által közzétett adatok szerint a pénzt 2.358.359 romániai személy szociális kártyájára utalták át.

Év végéig még egy 250 lej értékű részletet fognak folyósítani.

November közepéig azoknak is ki fogják állítani és kézbesíteni a szociális kártyákat, akik a támogatás második részletének utalása után léptek be a kedvezményezettek kategóriájába. A 250 lejes támogatás folyósítására esetükben november végéig sor kerül.

„Örülök, hogy tartani tudjuk a megbeszélt menetrendet, és bejelenthetem, hogy a mai napon folyósítottuk a harmadik, 250 lejes részletet, amelyet a kormány a Románia támogatásáért program keretében nyújt a rászorulóknak. Ez egy nagyon szükséges segítség ebben az időszakban, amelyből a románok élelmiszert és meleg ételt tudnak vásárolni.

Ezzel párhuzamosan novemberben kiosztjuk a 2020 januárjában indított programunk keretében megállapított élelmiszersegély-csomagok újabb részletét is, amely 12 féle alapvető fogyasztási cikket tartalmaz.

Így lesznek olyan román állampolgárok, akik ebben az időszakban megkapják a 250 lejes részletet és a 24 kilogrammnál több élelmiszert tartalmazó csomagot is. Egy másik jó hír, amit szeretnék bejelenteni, hogy felgyorsítjuk a 250 lejes negyedik részlet feltöltésének folyamatát a kártyákra, hogy még a téli ünnepek előtt eljusson a kedvezményezettekhez” – mondta Marcel Bolos miniszter.

A júniustól kezdődően az év végéig kéthavonta nyújtandó, egyenként 250 lej értékű támogatásra a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyek jogosultak. Ezt az összeget kizárólag élelmiszerek és meleg étel vásárlására használhatják a kedvezményezettek, az utalástól számított egy éven belül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!