Érkezik a harmadik 250 lejes részlet a szociális kártyákra, a negyediket is utalni fogják még az ünnepek előtt

2022. október 25. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az európai beruházásokért és projektekért felelős tárca folyósította a szociális utalványok harmadik, 250 lej értékű részletét. Az Agerpres által közölt adatok szerint a kifizetések összege 590.384.250 lejre emelkedik.

A tárca által közzétett adatok szerint a pénzt 2.358.359 romániai személy szociális kártyájára utalták át.

Év végéig még egy 250 lej értékű részletet fognak folyósítani.

November közepéig azoknak is ki fogják állítani és kézbesíteni a szociális kártyákat, akik a támogatás második részletének utalása után léptek be a kedvezményezettek kategóriájába. A 250 lejes támogatás folyósítására esetükben november végéig sor kerül.

„Örülök, hogy tartani tudjuk a megbeszélt menetrendet, és bejelenthetem, hogy a mai napon folyósítottuk a harmadik, 250 lejes részletet, amelyet a kormány a Románia támogatásáért program keretében nyújt a rászorulóknak. Ez egy nagyon szükséges segítség ebben az időszakban, amelyből a románok élelmiszert és meleg ételt tudnak vásárolni.

Ezzel párhuzamosan novemberben kiosztjuk a 2020 januárjában indított programunk keretében megállapított élelmiszersegély-csomagok újabb részletét is, amely 12 féle alapvető fogyasztási cikket tartalmaz.

Így lesznek olyan román állampolgárok, akik ebben az időszakban megkapják a 250 lejes részletet és a 24 kilogrammnál több élelmiszert tartalmazó csomagot is. Egy másik jó hír, amit szeretnék bejelenteni, hogy felgyorsítjuk a 250 lejes negyedik részlet feltöltésének folyamatát a kártyákra, hogy még a téli ünnepek előtt eljusson a kedvezményezettekhez” – mondta Marcel Bolos miniszter.

A júniustól kezdődően az év végéig kéthavonta nyújtandó, egyenként 250 lej értékű támogatásra a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyek jogosultak. Ezt az összeget kizárólag élelmiszerek és meleg étel vásárlására használhatják a kedvezményezettek, az utalástól számított egy éven belül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!