Felkaparta a cég az aszfaltot, amit leterített, mert a megrendelők drágának találták

2022. október 24. – 14:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Petrozsénytől pár kilométerre található Hunyad megyei Aninósza városának egyik utcáján a több tíz méter aszfaltot röviddel a leöntés után felszedték, miután két cég összeveszett a munkálatok árán – írja a Gazeta de Dimineața című napilap.

Jóformán még ki sem hűlt a leterített aszfaltréteg az utcán, a lakók azt látták, hogy az útburkolatot ismét felvakarják. A helyi sajtó arról számolt be, hogy két cég közötti vita vezetett ehhez a megoldásnak nem nevezhető lépéshez, ugyanis az ivóvíz- és szennyvízvezetékeket bekötő vállalatok nem tudtak megegyezni, hogy mennyit fizetnek azért az aszfaltozásért, amelyet egy harmadik cég végzett el, miután a vízszerelési és csatornaépítési munkálatokat befejezték.

A város polgármesterének elmondása szerint a vízvezetéket építő vállalkozás sokallta az árat.

Az aszfaltozó cég pedig egyet gondolt, és mire az önkormányzat illetékesei észbe kaptak, felszedte a már egyszer leterített aszfaltot, mondván, ha drágállják a munkát, akkor aszfaltozzák le a vízvezeték-szerelők az utat. A munkálat egyébként összesen 340 ezer, vagyis vállalatonként 170 ezer lejbe került volna.

A jó hír az, hogy a lakosoknak már van ivóvizük, és a WC-t is lehúzhatják, azonban a szóban forgó utca még mindig aszfaltozatlan, legalábbis az a része, ahol a víz- és csatornahálózatot lefektették. A városvezetés tehetetlen, büntetőfeljelentéssel fenyegetőzik.

„Azt hiszem, egyedülállóak vagyunk Romániában, még soha nem hallottunk ilyesmiről. Egy hét határidőt adtunk nekik. Ha nem látok semmiféle előrelépést, és nem tesznek semmit az utca helyreállítása érdekében, akkor a jövő héten rongálás miatt büntetőfeljelentést teszek az elkövetők ellen” – mondta a polgármester.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!