Kelemen bízik abban, hogy Románia schengeni csatlakozásának nem lesz akadálya

2022. október 22. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kelemen Hunor továbbra is bízik abban, hogy záros határidőn belül, már december 8-ig megszűnik a együttműködési és ellenőrzési mechanizmus (MCV), és Románia csatlakozhat a schengeni övezethez.

A miniszterelnök-helyettes azt követően nyilatkozott a kérdésben, hogy a holland parlament egy állásfoglalásában úgy döntött: Hollandiának nem kellene megszavaznia Románia és Bulgária schengeni csatlakozását.

Az RFI-nek adott interjúban az RMDSZ elnöke jelezte, Románia az Európai Bizottság összes elvárásának eleget tett az igazságügyi reform tekintetében. Kelemen azt reméli, hogy a szkeptikusokat is sikerül meggyőzni Románia schengeni csatlakozásának fontosságáról, de azokat is, akik belpolitikai megfontolásból fogalmaznak meg fenntartásokat – például Mark Rutte holland miniszterelnököt.

Korábban Nicolae Ciucă miniszterelnök is azt nyilatkozta, „egyáltalán nem aggasztó” a hágai parlament által elfogadott határozat, miszerint Hollandiának nem kellene megszavaznia Románia és Bulgária schengeni csatlakozását.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!