Ellopott részegen egy rendőrautót, majd a többi sofőrt igazoltatta egy fiatalember Nagyszebenben

2022. október 21. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fiatalembert ittas vezetésen értek Nagyszebenben, ezért bevitték a rendőrfelügyelőségre, de távoztában ellopta az egyik járőrautót, írja a Spotmedia.

„00.40 óra körül egy 23 éves, Veresmart községből származó fiatalembert ellenőriztek autóvezetés közben Nagyszebenben, a Banatului utcán, akinek leheletében 0,79 mg/l alkoholt mutatott ki a szonda. A rendőrség megállapította, hogy az autó nem volt bejegyezve a forgalomba” – írja közleményében a Szeben Megyei Rendőrfelügyelőség.

„A fiatalembert elkísérték egy orvosi rendelőbe, ahol mintát vettek tőle, hogy megállapítsák a véralkoholszintjét, majd a Nagyszebeni Közlekedési Hivatalba szállították, hogy előkészítsék a bűnügyi nyomozáshoz szükséges dokumentumokat.

Ugyanazon az éjszakán, 02.55 körül egy sofőr a 112-es segélyhívón keresztül jelentette, hogy a nagyszebeni Mihai Viteazu sugárúton egy civil ruhás férfi kiszállt egy rendőrautóból, és elkérte a jogosítványát. A bejelentő arról is beszámolt, hogy a férfi alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Azonnal ellenőrzést indítottak a jármű és az azt használó személy azonosítására, és megállapították, hogy a Nagyszebeni Közlekedési Hivatal munkatársai által használt járművet az egység székhelye elől lopták el. Az ellenőrzést követően 03.35 körül Vesztény településen azonosították a szóban forgó járművet.

Ugyanakkor azonosították azt a férfit is, aki ellophatta a járművet, vagyis a 23 éves fiatalembert, akit korábban alkoholos befolyásoltság alatt találtak” – közölte a Szeben Megyei Felügyelőség.

A fiatalember a forgalomban megállított sofőröktől kapott pénzt szerencsejáték gépeken játszotta el.

Az eset nem tekinthető kimondottan egyedinek, a Spotmedia emlékezetet, hogy két héttel ezelőtt valaki feltört és kirabolt egy rendőrautót, amely a Nagyszeben Megyei Rendőrfelügyelőség székháza előtt parkolt. Egy mobiltelefon tartó, egy mellény, egy távirányító és két zseblámpa tűnt el a járműből.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!