Pénzhamisítás gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfit

2022. október 20. – 16:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öt házkutatást tartottak hétfőn Bukarestben és Neamț megyében a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) munkatársai, valamint a Segesvári Ügyészség ügyészei egy olyan bűnügyben, melyben pénzhamisítás, külföldi hamis pénz forgalomba hozatala, csalás, személyazonossági csalás és hamisítás bűncselekménye miatt nyomoznak.

„A nyomozás során kiderült, hogy 2022. június 6. és 7. között négy Hargita és Maros megyei pénzváltóban jelentkezett egy férfi, aki hamis személyazonossági okmányok (román és szlovák) felhasználásával 23 darab 500 eurós névértékű hamis bankjegyet hozott forgalomba. A Szervezett Bűnözés Elleni Brigád marosvásárhelyi osztályának rendőrei azonosítottak egy 36 éves férfit. A házkutatások során a következő tárgyakat azonosították és foglalták le: egy bankjegyek hitelességének ellenőrzésére szolgáló készülék, négy paróka, 5550 lej, 1200 dollár, 6100 euró, három mobiltelefon és három laptop” – írja a zi-de-zi.com a Maros Megyei Rendőrfelügyelőség sajtóosztályának közleménye nyomán.

A forrás szerint elfogatóparancsot hajtottak végre, és a gyanúsítottat, meghallgatása után, 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték.

Ezt követően október 18-án a bírák elrendelték a 30 napos előzetes letartóztatási intézkedést.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!