„Boltot nyit” az iskolákban, így növeli a hátrányos helyzetű gyerekek jelenléti arányát egy Brassó megyei egyesület

2022. október 18. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az Iskolai Bolt nevű program keretében a vidombáki Eltera Egyesület lényegében arra teremt lehetőséget a hátrányos helyzetű gyerekek számára, hogy beszerezhessenek ruházati cikkeket, higiéniai termékeket, tanszereket, írja az Adevarul. Az adományokból gyűjtött árucikkekért azonban nem pénzzel kell fizetni. Aki rendszeresen látogatja az órákat, az pontokat kap, és ezekért vásárolhat az Iskolai Boltban.

A kezdeményezés egyértelműen sikeres, hiszen körülbelül 30 százalékkal nőt meg a gyerekek iskolai jelenléti aránya ott, ahol bevezették ezt az iskolaelhagyás megelőzését célzó kezdeményezést. Épp ezért az Eltera Egyesületnél azt tervezik, hogy kibővítik a kedvezményezett iskolák körét. A gondjuk mindössze annyi, hogy fogytán vannak a bolti cikkeik, így várják a nagylelkű támogatók segítségét.

Jelenleg Bodolán, Kőhalom egyik lakótelepén és további három település iskolájában működik a program.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!